От х:

Днес в x:

Хасковлията Георги Ванчев грабна теле на борбите в Троян

Изображение 1 от 5

    Хасковлията Георги Ванчев спечели голямата награда 180-килограмово родопско теле на народните борби в симеоновградското село Троян. В 15-минутна хватка нашенецът победи бореца на „Черноморец“ Бургас Светослав Жечев в тежка категория над 85 килограма и така заслужи първото място. 21-годишният талант е бронзов медалист в тежка категория при мъже свободен стил в републиканския личен шампионат миналата година

    Наградата беше осигурена от Антон Джамбаза, внук на Димитър Тонев, на когото е посветено състезанието за пехливани. В него участваха близо 40 състезатели от цялата страна. Сред тях беше и световният шампион от миналата година Радослав Великов, известен като Руди Танка от Велико Търново. В своята категория до 85 г. той оглави крайното класиране. Той е и двукратен световен вицешампион и бронзов медалист на Олимпиадата.

    В по-малката категория – до 70 кг. победител стана Кольо Колев от симеоновградското село Дряново, който сега е възпитаник на Националната спортна академия „Васил Левски“. Той надви по точки национала Георги Димитров от Хасково.

    За победителите бяха предвидени и парични награди, осигурени от роднините на покойния Димитър Тонев, който е дългогодишен спонсор на борбата. Сред тях е и кметицата на селото Красимира Ангелова.

    Организатор на турнира за народни борби, чиято традиция беше прекъсната близо 20 години, е клубът по борба в Симеоновград „Вълко Костов“ с президент Росен Бонев.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ге
      Георги
      0 -1
      17:50, 8 сеп 2016
      Господине да ви попитам.Интересно ли ще ви е да гледате някое момче,което си няма на представа от борба да се бори с някой на професионално ниво ?
    Последни новини