От х:

Днес в x:

Анализът на проф.Юлиан Вучков: Има ли подходящ кандидат за президент?

Никой от номинираните за кандидат-президент до момента не става за тази работа, нямат качества за държавен глава. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV проф. Юлиан Вучков.

Няма никаква президентска кампания, защото ги няма окончателно одобрените хора, които реално ще участват в състезанието, допълни той.

Проф. Вучков упрекна партиите, които все още крият кандидатите си. По думите му те е трябвало да бъдат обявени поне 3-4 месеца преди вота.

Ще останат едва 20 дни и това ще бъде повърхностно представяне, посочи проф. Вучков.

Премиерът Бойко Борисов е най-вероятен, ако той е кандидат, той е най-избираемият и ще победи другите, прогнозира той.

По думите му Борисов все повече управлява доста повърхностно държавата, защото я ръководи еднолично. За съжаление, почти всички неща се решават и зависят от него, каза проф. Вучков.

Според него, ако Борисов стане държавен глава, ще командва и ГЕРБ, и новия премиер на ГЕРБ, и президентството.

Проф. Вучков не спести критики за кандидата на БСП ген. Румен Радев.

„Какви качества има той? Кой го познава? За първи път чух името му сега, какво командва той, какви са тези Военно-въздушни сили, ние имаме малка нищожна армия. Кога е участвал в обществено-политическия живот”, попита проф. Вучков. По думите му ген. Радев е затворен във военните среди и е дълбоко неизбираем.  Има едно офицерско пъчене пред камерите и няма съзнание, че няма качества за тази работа, той е много еднопосочен човек, коментира проф. Вучков.

По думите му кандидатът на Реформаторте Трайчо Трайков също няма никакви шансове. Трайков не е в час, срича като говори, много е безличен, беше пропаднал икономически министър. Няма позиция в политиката и в живота, обобщи проф. Вучков.

Той определи лидера на ВМРО Красимир Каракачанов като умен човек и родолюбец, който може да бъде военен или външен министър,както и вицепремиер, но не и президент, тъй като е много импулсивен и емоционален, освен това обича да се съюзява с лоши партньори.  

Професорът не се изказа ласкаво и за нито една от дамите, които се спрягат като възможни кандидати.

„Защо да стане Фандъкова, защото я тикат като най-добра? Защото редица райони на София приличат на изоставено село и е затънала в мръсотия, пътната мрежа е в окаяно състояние”, коментира проф. Вучков.

Цецка Цачева не се държи като председател, а като технически секретар на парламента, интересува я не какво говорят депутатите, а само да спазят регламента и тя да ги прекъсне”, продължи той.

Според него МВР шефът Румяна Бъчварова също няма никакви шансове, тъй като е безпомощен министър.

Кристалина Георгиева идва тук да иска пари за Хаити, за всички държави, че били бедствени, а българите страдат много повече от тези природни бедствия, защо за тях не помисли, каза още проф. Вучков.

Лидерът на АБВ Георги Първанов също е с нулеви шансове, цял живот се друса от амбиции да управлява и командва България, отбеляза той.

Проф. Вучков прогнозира, че ГЕРБ ще спечели президентския вот.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини