От х:

Днес в x:

Жена оцеля месец в планините на Нова Зеландия, приятелят ѝ загинал след падане от скала

Чехкиня, изчезнала преди един месец в планините на Нова Зеландия, е била открита жива и здрава. Жената е била там с приятеля си, който загинал при падане от скала, съобщава Би Би Си.

Чехкинята, чието име не се споменава от новозеландските власти, е била открита в хижа в сряда близо до планинско езеро.

Властите описват случая като "крайно необичаен". След преглед в болницата, чехкинята разказала, че тя и нейният приятел тръгнали да катерят планини на 24 юли, като 4 дни по-късно мъжът открил смъртта си при падането.

Въпреки трагедията, чехкинята не се предала и открила подслон в изоставена хижа. Освен глада и липсата на всякаква комуникация с външния свят, жената се сблъскала и със силните снеговалежи в новозеландските планини.

За времето, в което чехкинята е стояла сама, не е имало спасителна акция, тъй като походът не е бил регистриран. Също така жената не е имала в екипировката си сигнален пистолет или друг инструмент, с който да сигнализира, че бедства.

Но след като чешкото консулство докладвало за липсата на двамата граждани, полиция открила тяхната кола, а след това хеликоптер локализирал жената.

За новозеландските власти остава неясно как жената е оцеляла цял месец без храна и други провизии, но тепърва парчетата от пъзела в случая ще бъдат събирани.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини