От х:

Днес в x:

ВМРО: Бююк е върнат, заради заплаха от Турция

Към България е отправена заплаха от страна на Турция, че тя ще пусне мигрантите в нашата страна.

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред OFFNews по повод скорострелното предаване на Абдуллах Бююк на турските власти.

Каракачанов изхожда от думите на премиера Бойко Борисов тази сутрин, който каза: „Ако трябва да ни вземат главите“.

Премиерът намеси темата за мигрантите във въпроса защо страната ни е предала Бююк в нарушение на всички процедури - „всеки българин вижда какво става по улиците, от нашата страна вече няма накъде да изтичат мигрантите, след като Сърбия и Македония се оградиха“.

Каракачанов е сигурен, че по един или друг начин Ердоган ни е заплашил с мигрантите.

"Дали е станало по официален път чрез турския посланик или правителството или чрез нашите служби за сигурност, но такава заплаха има“, коментира лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде за пример ситуацията в Гърция, където се държат политически мигранти, и то офицери, които минаха границата със самолет, но страната не ги връща на Турция, защото има процедура.

Този факт Каракачанов вижда в притеснението на министър-председателя и в прибързаното предаване на Бююк, което по думите му е на ръба на закона.

„Премиерът е притеснен. Тонът на премиера е на притеснен човек“, категоричен е патриотът.

Според него Ердоган използва мигрантската карта като коз да притиска и извива ръцете на Европа, включително и на България.

Заради тези заплахи Красимир Каракачанов иска спешно свикване на КСНС (Консултативния съвет по национална сигурност) от президента. Там трябва да бъдат изслушани премиерът и службите и да се каже каква е заплахата пред страната ни.

„Всички ще нарушим отпуската си, щом става дума за сигурността на страната“, заяви той.

Лидерът на ВМРО има две предложения към КСНС:

Първото: Да поискаме от ЕС жива сила и техника за пазене на българската граница, която е европейска граница. В противен случай да им кажем, че замразяваме дъблинските споразумения и няма да приемаме върнати мигранти.

Второто: Трябва да заявим пред света, че за охраната на границата си ще използваме всички налични сили на армия и полиция, включително с използване на сила за недопускане на преминаване на нелегални имигранти.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    17:37, 12 авг 2016
    Работата на неправителствените организации в България не е ли да се кахърят за правата на българските граждани.Какво ми надуват главата с този турски гражданин.Не е имал право да пребивава в страната ни,отказал е да се регистрира и да потърси убежище .Какво трябваше да направи правителството - да откаже да го предаде и да напълни страната ни с бежанци ли? Тогава Мая,Екимджиев и Кънев ли щяха да ги спират или хващат.Айде , нека политиците да се погрижат първо за интересите на държавата ни.
Последни новини