От х:

Днес в x:

Шест руски бомбардировача удариха позиции на "Ислямска държава" край Ракка

Шест далекобойни руски бомбардировача Ту-22М3, които са излетели от територията на Русия, са атакували позиции на ДАЕШ ("Ислямска държава") край град Ракка в Сирия, който е бастион на терористичната групировка, съобщиха от руското военно министерство.

„На 11 август, шест далекобойни бомбардировача Ту-22М3, които излетяха в Русия, извършиха концентрирана атака с високоексплозивни муниции по позиции на терористичната групировка ДАЕШ в райони югоизточно, северно и североизточно от града Ракка”, се посочва в изявлението на руските военни.

Руската бойна авиация е унищожила складове с петрол и муниции, фабрика за химически оръжия и голям тренировъчен лагернанасяйки тежък удар на съоръженията на терористите, както и откъм жива сила.

„Изтребители Су-30СМ и Су-35С покриваха бомбардировачите. След приключването на бойната задача всички руски самолети се завърнаха благополучно в базите си”, допълват от руското военно министерство.

От Сирийския център за наблюдение на човешките права уточниха, че 30 души са били убити при руските въздушни удари в Ракка.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини