От х:

Днес в x:

ДБГ стяга редици за конгрес наесен

Движение "България на гражданите” се стяга за конгрес на 1 октомври. 233 общински събрания бяха проведени в последния месец в цялата страна заедно се депутатите на партията. 

Това съобщи народният представител Димитър Делчев, секретар на парламентарната група на РБ и шеф на щаба на ДБГ. Партията е в напреднал етап на обновление или изграждане на нови структури в по-малки общини. Организации вече са открити в Хайредин, Криводол, Чирпан, Казанлък, Панчарево, Симитли и други населени места, а в новоучредените се включват млади и образовани хора, посочи още той.

Делчев коментира процеса като стягане на редиците не само преди конгреса, но и за президентските избори, в които ДБГ ще бъде мотор за успешното представяне на реформаторската двойка и стигането й до балотаж. По време на Националния си съвет в Русе ДБГ вече се допита и до националното ръководство за печелившата президентска двойка на РБ от номинираните седем кандидата.

На събранията през последния месец активистите избираха делегати за конгреса и номинираха членове за двата органа – Националния и Контролния съвети на партията, които се гласуват от конгреса. На общинско ниво се обсъдиха мерките за организационното и политическо развитие на ДБГ, разкриването на нови структури включително в най-малките населени места, както и развитието на РБ на местно ниво и в национален план и доброто му представяне на президентските избори. В някои от структурите се избираха и общински ръководства поради изтичане на мандатите на сегашните. Излъчваха се и делегати за областните събрания, които, според устава на партията, избират областните координатори.

Димитър Делчев посочи още, че само за първите месеци от началото на годината в ДБГ са приети 540 нови членове. Водят организациите в София, Благоевград, Пазарджик и Бургас, каза той и отличи също Враца, Стара Загора, Сливен и Велико Търново като успешни при привличането на нови членове и симпатизанти на ДБГ.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини