От х:

Днес в x:

Рамбо ще командва кабинета на Обама

Демократът от Илинойс, когото Обама постави начело на администрацията си, е вдъхновил авторите на сериала "Западното крило" за образа на Джош Лиман, в изпълнението на Брадли Уитфорд. "Връзката" с Холивуд се допълва и от прозвището, с което още е известен Емануел - Рамбо.

Прякорът му е обусловен от специфичния му стил в политиката - "без пленници", който той демонстрира по времето на управлението на Бил Клинтън, на когото е политически съветник. Емануел има и почти кръвна връзка с Холивуд - брат му Ари работи като холивудски агент и също е прототип на образа на Ари Голд, героя от филма "Антураж". Джеръми Пайвън, който изпълни ролята, получи за нея три награди "Еми".
Рам Емануел е роден в Чикаго през 1959 г. Интересен факт е, че второто му име - Емануел на иврит означава "Бог е с нас"
Завършва колежа "Сара Лоурънс" през 1981 г. и магистърска степен в Северозападния университет през 1985 г. Още като студент се присъединява към кампанията за конгресмен на Дейвид Робинсън в Чикаго. Съпругата му Ейми Рул се обръща към юдаизма веднага след запознанството им. Двамата имат три деца - син Закариа и дъщери Илана и Леа.
Възходът на конгресмена от Илинойс в Демократичната партия започва, когато показва своите способности като генератор на средства на избирателната кампания за Конгреса през 1988 г.
През 1991 г. той прави силно впечатление на Бил Клинтън и то дотолкова, че бил назначен за финансов директор на избирателния щаб.
Събира колосална за времето си сума от 72 млн. долара. При това по-голямата част от нея са от еврейската общност в САЩ. Именно този успех му спечелва място като високопоставен съветник на Клинтън. "Прощалният подарък за "благодаря" на Клинтън е мястото, което осигурява на Емануел в управителния съвет на Freddie Mac със заплата от 231 655 долара през 2001 г., пише Лина Суит през 2002 г.
Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини