От х:

Днес в x:

Убити са трима талибани, нападнали хотел в Кабул

Талибанската атака над хотел "Нортгейт" в Кабул, приключи тази сутрин, след като всичките трима нападатели бяха убити, предадоха Франс прес и агенция "Фокус".

Развръзката дойде около седем часа след взрива на камион-бомба, с който късно снощи започна нападението.

"Операцията приключи. Един полицай загуби живота си, а трима други бяха ранени, но никой от служителите на хотела или гостите не беше ранен", съобщи шефът на полицията в Кабул Абдул Рахман Рахими.

Когато поеха отговорност за нападението, талибаните твърдяха, че са убили или ранили "над 100 нашественици". 

Прочиствателна операция се извършва в района на хотел "Нортгейг", предадоха рано тази сутрин ДПА и БТА. Блокиран беше целият район, в който бяха изпратени много войници, бронетранспортьори и друга военна техника. Телефонните линии бяха прекъснати.

Дълго обаче нямаше никаква информация. Подробности отказваха да дат както местната полиция, така и ген. Чарлс Кливланд, говорител на силите на НАТО в Афганистан.

Снощи след необичайно силната експлозия, чута в цял Кабул, в хотела проникнаха въоръжени талибани. Преди взрива токът спря за няколко минути по неизвестни причини и Кабул потъна в мрак.

След кратко затишие отново се чуваха изстрели и експлозии, съобщи местна телевизия.

Силно охраняваният хотел е посещаван от чужденци и е снабдителна база за чуждестранните военни в Кабул. Той е до новото шосе към американската военна база Баграм.

Талибаните веднага поеха отговорност за нападението. Те заявиха, че са взривили камион, зареден с експлозиви, пред входа на "Нортгейт", с което са открили пътя на техни въоръжени бойци към вътрешността на сградата.

Чужденците - гости на хотел "Нортгейт", и персоналът му не са пострадали, предаде ТАСС, като цитира афганистанската телевизия "ТОЛО нюз".

Атентатът завари в хотела 11 чуждестранни граждани, девет души от обслужващия персонал и 26 охранители.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини