От х:

Днес в x:

102-ма кандидат-директори на изпит, за Езиковата 5-има, за Дървото - 6

    102-ма кандидати за директори на училища от 8 области се явяват на изпит-тест днес в УНСС Хасково. Тестът се състои от 50 въпроса, почти половината от тях са по новия закон за училищното образование. Максималният резултат е 50 точки, изкаралите 25 и повече ще се явяват на заключителния етап от конкурса – интервю, в края на юли.

    В Хасково вакантни са две директорски кресла – на Езиковата и на гимназията по дървообработване и строителство. Техните досегашни шефове Пенка Делиева и Александър Батимов бяха пенсионирани.

    За Езиковата кандидатстват петима – Красимир Кръстев, шеф на димитровградската езикова гимназия, Дарина Влайкова, учител по география в ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров”, Гергана Гочева, помощник-директор в ГПЧЕ, Валентин Краев, шеф на школото в Книжовник и Деян Янев – учител по български език и литература в ПМГ Хасково.

    Мераклиите за директор на гимназията по дървообработване са шестима – Невена Димова, учител в същото училище, Диана Димитрова, пом.-директор в Дървото, Валентин Краев, който се кандидатира и за директор в Езиковата, Маргарита Топалова, шеф на Селскостопанската гимназия, Милен Минков, преподавател по инфорационни технологии в Спортното в Хасково и Антон Петев от строителната гимназия.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ра
      Радетел
      19 -1
      21:03, 19 юли 2016
      Боже, опази децата !
    • 2
      Св
      светлин
      5 0
      10:42, 20 юли 2016
      Това са т.н."Достойни кандидати"-определението е на РИО!-бяха го заявили преди време.
      А сега един по един ни обяснете "достойнствата им"!
      Да не се окаже по-горе пишештия "радетел" прав!!
    • 3
      Та
      Така, така
      3 0
      14:22, 20 юли 2016
      По нормалния стандарт 3-ка се пише на 51% от знанията. Следователно тройкаджиите директори с 25 точки - даже не им стига за три, после стават "отлични" директори! Всичко това се случва очевидно на интервюта , на събеседване, на обсъждане на някои "образователни" въпроси от "бонбонско" естество! Никой не гледа нито квалификация, нито умения, нито необходимите качества за такава работа. Особено в нашия град - всико е въпрос на връзки, бонбони и далавери.
    • 4
      Ха
      хасковлия
      5 0
      14:49, 20 юли 2016
      Лелееее, Краев кандидатства и то в двете училища ! Опазил бог децата ни !!! Той всичката я свърши в Големанци, после в Книжовник , а сега ....честито !!!
    • 5
      Го
      Голем смех
      2 0
      15:44, 20 юли 2016
      Голем смех. Май има човек за търкане на коментари, Щото се пише че ************** от общежитието неще да се пенсионира и може да е кандидатка за директор.
    • 6
      Ro
      roditel
      1 0
      22:56, 28 юли 2016
      Що се вайкате. Къде е Кърджали - на 30мин. Нима след закриването на здравеопазването не се лекуваме там? Кръвна банка, резонанс, кожно и т.н. В скоро време инфекциозно и неврология. А и децата ни ще научат международен европейски език. Цяла Европа е пред тях, а иначе какво - обричаме ги на мизерия и безпрогледна тъмнина.

      Дедите ни са търгували в Александрия, Цариград, Виена. Учили са в Сорбоната. Всяка новост е добре забравена старост.


    Последни новини