От х:

Днес в x:

Чиновник пое вината за влаковия удар в Италия

Началникът на една от гарите в Южна Италия, между които стана тежката железопътна катастрофа във вторник, призна, че е виновен за трагедията.

27 души загинаха, а над 50 бяха ранени, след като два пътнически влака се удариха челно на единичната жп линия между населените места Корато и Андрия в италианската област Пулия.

"Аз изпратих този влак, аз вдигнах зеления кръг.Имаше объркване и влаковете закъсняваха. Но вината не е само моя. Всички искат да ме разпънат, но аз самият съм жертва", заяви Вито Пикарета, началник на гара Андрия, цитиран от в. "Кориере дела сера" и БТА. 

В малки гари като Корато и Андрия няма системи за контрол на влаковото движение, каквито има в централната железопътната мрежа на Италия. Тези системи подават сигнал, когато на дадено трасе има влак. 

На второстепенни гари, като Корато и Андрия, се е запазила старата система на телефонни обаждания между началниците на гарите: началникът на една гара се обажда на колегата си, за да го пита дали даден влак може да поеме по дадена линия. Въз основа на това телефонно обаждане началникът на гарата дава разрешение и се включва зеленият семафор. 

Веднага след катастрофата министър-председателят на Италия Матео Ренци посети мястото на трагедията и обеща щателно разследване.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    До кога бе Бойко?
    0 0
    14:02, 14 юли 2016
    А сега си помислете в България има ли чиновник, бизнесмен или който и да е да каже : Аз съм виновен за това или това? Не си спомням за последните много години вече такова нещо.........
Последни новини