От х:

Днес в x:

Димитровградчанка от Ню Йорк организира Академия за иновации в образованието

    Академия за иновации в образованието от 13-т до 14-ти юли организира димитровградчанката Мая Георгиева, която от 17 години живее в Ню Йорк. По време на двудневния форум в зала "Гросето" Мая демонстрира пред преподаватели от цялата страна и български преподаватели, които работят в чужбина, иновативни методи за поднасяне информация на учениците, които да привлекат още повече интереса им към обучението.

    Сред темите бяха последните тенденции в началното и средното образование и тяхното приложение в образованието, ученикът в центъра на обучението и др. Присъстващите преподаватели и директори участваха в създаването на интерактивни проекти и имаха възможност да изпробват актуалната технология на виртуалната реалност – Virtual Reality.

    "Да създам Академия за иновации в образованието в Димитровград бе моя мечта. След 17 години работа с професори и учители от цял свят исках да направя семинар по темата и в моя роден град. Преди половин година основах своя консултантска къща и с моя екип решихме да покажем как образованието може да се адаптира към днешния динамичен свят, за да подготвим новото поколение", разказа Мая.

    Според нея, един такъв обмен на идеи и добри практики между българските преподаватели е много полезен. Тези идеи и методи се използват много повече в САЩ и Европа, но участниците в този семинар доказаха, че навлизат и тук, допълва Мая. (Затова ?) Тя се надява семинарът да е бил полезен за преподавателите и директорите, които ще могат да приложат някои от представените нови практики и приложения в обучението.

    "В Америка, освен че е важно навлизането на навите технологии, се обръща внимание и на използването им с определена цел - децата да развиват познания не само като потребители, а като творци", споделя димитровградчанката.

    Тя е на мнение, че преподавателите в България са благородни хора, които дават всичко от себе си за децата, да ги подготвят за бъдеща успешна кариера или професия.  Мая Георгиева е завършила (несъществуващото вече тук ) бившото училище "Никола Вапцаров" в Димитровград, след това  Езиковата гимназия в Хасково, след което има магистратура от Колумбийския университет в Ню Йорк. В продължение на 7 години работи като директор по иновации в Ню Йоркския Университет. Преди две години  Мая представи тук новата иновативна технология на Google - Google Glass. Кулминацията на академията беше възможността участниците да изпробват виртуалната реалност със специални устройства и да научат повече за училището на бъдещето.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини