От х:

Днес в x:

Димитровградчанка от Ню Йорк организира Академия за иновации в образованието

  Академия за иновации в образованието от 13-т до 14-ти юли организира димитровградчанката Мая Георгиева, която от 17 години живее в Ню Йорк. По време на двудневния форум в зала "Гросето" Мая демонстрира пред преподаватели от цялата страна и български преподаватели, които работят в чужбина, иновативни методи за поднасяне информация на учениците, които да привлекат още повече интереса им към обучението.

  Сред темите бяха последните тенденции в началното и средното образование и тяхното приложение в образованието, ученикът в центъра на обучението и др. Присъстващите преподаватели и директори участваха в създаването на интерактивни проекти и имаха възможност да изпробват актуалната технология на виртуалната реалност – Virtual Reality.

  "Да създам Академия за иновации в образованието в Димитровград бе моя мечта. След 17 години работа с професори и учители от цял свят исках да направя семинар по темата и в моя роден град. Преди половин година основах своя консултантска къща и с моя екип решихме да покажем как образованието може да се адаптира към днешния динамичен свят, за да подготвим новото поколение", разказа Мая.

  Според нея, един такъв обмен на идеи и добри практики между българските преподаватели е много полезен. Тези идеи и методи се използват много повече в САЩ и Европа, но участниците в този семинар доказаха, че навлизат и тук, допълва Мая. (Затова ?) Тя се надява семинарът да е бил полезен за преподавателите и директорите, които ще могат да приложат някои от представените нови практики и приложения в обучението.

  "В Америка, освен че е важно навлизането на навите технологии, се обръща внимание и на използването им с определена цел - децата да развиват познания не само като потребители, а като творци", споделя димитровградчанката.

  Тя е на мнение, че преподавателите в България са благородни хора, които дават всичко от себе си за децата, да ги подготвят за бъдеща успешна кариера или професия.  Мая Георгиева е завършила (несъществуващото вече тук ) бившото училище "Никола Вапцаров" в Димитровград, след това  Езиковата гимназия в Хасково, след което има магистратура от Колумбийския университет в Ню Йорк. В продължение на 7 години работи като директор по иновации в Ню Йоркския Университет. Преди две години  Мая представи тук новата иновативна технология на Google - Google Glass. Кулминацията на академията беше възможността участниците да изпробват виртуалната реалност със специални устройства и да научат повече за училището на бъдещето.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  13 май 2021
  Последни новини