От х:

Днес в x:

Мая от Ню Йорк показа в Димитровград как изглежда бъдещето

Мая Георгиева показва един от най- новите продукти на Google - Google Glass

Среща с бъдещето имаха днес димитровградчани, дошли на разговор с Мая Георгиева в ОП "Детски и младежки център". Тя е от Димитровград, но работи като директор по иновации в университет в Ню Йорк. Завършва Колумбийския университет и е апробатор на най-новата иновативна технология на Google - Google Glass.

Казано иначе, Google Glass обединяват няколко технологии, които използваме отделно днес - компютър, телефон, камера, фотоапарат, електронна поща и др. Очилата с т.нар. добавена реалност са един от най-амбициозните проекти на интернет гиганта. Малко екранче в горния десен ъгъл на зрителното поле е самия екран на Google Glass.

На него се вижда информация за времето, сателитна навигация, последните съобщения от вашата поща, снимки, видео и какво ли още не. Голяма част от командите са гласови и напълно натурални. Записаното с Google Glass отива в пощата ви или избрано от вас кибер пространство. Почти всички услуги ще могат да се управляват с гласови команди.

Демонстрации с най-новата технология на Google направи и Мая в Димитровград. Тя разказа още с какво нетърпение е пробвала продукта, даден и от Google за пръв път, как го е разучавала, правила снимки, видео записи, разговори с приятели и е следяла своята ел.поща. Очилата са все още прототип. Цената им е около 1 500 долара, което е скъпо дори и за САЩ.

Бъдещите за България технологии пробваха и присъстващите на срещата млади хора, за да добият представа за това как се работи с очилата с добавена реалност.

На срещата стана ясно, че обучението на ученици и студенти в САЩ върви ръка за ръка с новостите в информационните технологии. Бъдещи студенти в университета на Мая в Ню Йорк се запознават с обстановката с помощта на Google Glass, вместо с традиционните обиколки по факултети, лаборатории и кабинети.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Мая Георгиева разказа за работата на Google Glass

Google Glass струват 1 500 долара и са протопит към момента
Google Glass
Мая е апробатор на продукта на Google

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини