От х:

Днес в x:

Американски полицаи застреляха чернокож нападател

Двама американски полицаи застреляха размахващ нож чернокож в Сакраменто, предаде АП, като се позова на органите на реда.

Вчера сутринта местно време в местната полиция били получени телефонни обаждания за афроамериканец на възраст между 50 и 60 години, който вървял с нож по улицата и имал пистолет на колана.

Мъжът се нахвърлил на първия полицай, който се отзовал на сигнала, и го принудил да се заключи в патрулната кола.

Пристигналите на място още двама служители на реда застреляли заподозрения, след като той се насочил към тях с нож в ръка.

Полицаите не открили у мъртвия мъж огнестрелно оръжие.

Стрелба по демонстранти в Балтимор

Неизвестен откри стрелба в Балтимор срещу малка протестна демонстрация срещу насилието по улиците, предаде ТАСС. Леко ранени са четири жени и един мъж.

Демонстрацията била за убития в неделя в Балтимор 24-годишен чернокож младеж и била организирана от близките му, като в нея участвали едва 10-ина човека. В града с население 662 000 души миналата година са извършени 344 убийства, като 301 – с огнестрелно оръжие.

За момента няма информация кои са извършителите на стрелбата и какви са били техните мотиви.

Афро екстремизмът е в подем

Общественото недоволство от убийствата на чернокожи от полицаи в САЩ води до увеличаване на екстремистките групи сред афроамериканската общност, предупредиха представители на неправителствения сектор.

През миналата година са били установени 180 такива на територията на САЩ – с 60% повече в сравнение с периода преди знаковите протести във Фъргюсън от август 2014 г. Ветеранът от Афганистан, който уби петима полицаи в Далас миналата седмица, е харесал няколко такива екстремистки групировки във „Фейсбук”, отбелязва АП.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини