От х:

Днес в x:

САЩ и Русия на прага на дипломатическа война

САЩ и Русия се изправиха на прага на дипломатическа война. Това става факт след като двама руски служители към мисията на Москва в САЩ са били експулсирани в отговор на нападението срещу американски дипломат в Москва, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на Държавния департамент, според който неговият служител е бил неволна жертва на непровокирано нападение от руски охранител на американското посолство.

Инцидентът е станал на 6 юни. Според говорител на руското външно министерство служителят на реда е поискал да провери документите на мъжа, за да установи дали не е заплаха за сигурността на посолството. Представителят добави, че служителят е агент на ЦРУ, който действа под дипломатическо прикритие.

Държавният департамент посочи, че изгонването на руските дипломати е станало на 17 юни.

Руската телевизия НТВ излъчи видеокадри с руски полицай и американски дипломат, които се борят на стъпалата пред американското посолство в Москва. Експерти припомнят, че медията е собственост на „Газпром”. По тази причина тя тясно сътрудничи на руските специални служби за разпространение на контролирана информация. Руската медия разкри, че непокорният дипломат е сътрудник на политическия отдел на посолството на САЩ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини