От х:

Днес в x:

Силен вятър и по-ниски температури в сряда

Днес (29 юни) преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще започне да се образува купеста и купесето-дъждовна облачност и на много места, главно в Централна и Източна България, ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен северозападен, в източните райони – временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24°-29°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е около средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Преди обяд в планините ще има слънчеви часове. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали. Значителни и придружени с гръмотевици ще са валежите в централните райони на Стара планина и Родопите.

Ще духа северен силен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, а над 2000 метра – около 13°. По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 24°-25°.  

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини