От х:

Днес в x:

Няма дете за лечение, чиито документи да не са разгледани

Въпреки трусовете във Фонда за лечение на деца и смяната на ръководството, последвала зрелищния арест на бившия шеф Павел Александров, няма нито едно дете, чиято документация да не е разгледана на заседание на обществения съвет на институцията. В това увери здравният министър Петър Москов.

В същото време той призна, че фондът няма изградена деловодна система и няма как да се проследи кога е постъпило искането за отпускане на средства, нужни за лечение на малчуган и кога е било обсъдено.

Сега нещата са малко объркани, част от исканията постъпват с писма по пощата, други по електронен път, коментира Москов. Но посочи, че всяко едно искане се докладва на директора на Фонда.

"Организацията не е била достатъчно добра, но се формира ясна, електронна, проследима деловодна система, за да има отчетност и прозрачност и всеки родител да може да провери как се движи преписката на детето му", каза здравният министър.

Иначе Москов се похвали, че през миналата година Фондът е отпуснал 12, 5 милиона лева, докато през 2014 г. бюджетът на звеното е бил 6 милиона лева.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини