От х:

Днес в x:

Токът на Кенана - с връзки

Елтабло за временен строителен обект в Кенана стана повод за поредната разправия във вилната зона на Хасково. Тази сутрин служители на EVN закачиха таблото и пуснаха ток за изграждаща се сграда. Това предизвика възмущението на живеещите във вилната зона.

На същата улица има поне десетина души, които от две години имат подадени молби за пускане на "строителен ток", обясни Лиляна Казанджиева, представител на гражданско сдружение на кенанци. Петко Попов, шеф на хасковското Енерго обаче отказва по една или друга причина. Значи за едни може, за други – не, заключи тя.



По думите й 800 парцела от всичките 2000 във вилната зона са лишени от електричество. Хората са принудени да пускат кабели от съседи, за да си свършат елементарна работа, допълни тя.

По груби сметки за цялата зона са необходими поне 10 трафопоста, защото един обслужва до 200 домакинства. Новопостроен обаче е само един -"Пандо Ванчев". Останалите са стари и ненадеждни.



Не сме доволни от фирмата доставчик EVN, затова писахме до централата им в Австрия и чакаме покана да отидем дотам, за да им обясним лично проблемите, каза още Казанджиева.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини