От х:

Днес в x:

Пощенска картичка пътува 36 години

Пощенска картичка с изглед от северния италиански град Тренто пропътува разстоянието до южния град Матера за 36 години, съобщиха медиите на Апенините. Едва сега класическите поздрави, които се пращат по време на ваканция, достигнаха до получателя си - семейството на Микеле Паче. На картичката, пратена през 1972, има изглед от центъра на Тренто. Тя е облепена с марка от 25 италиански лири.

Неотдавна подобен куриозен случай с пътувала десетки години картичка беше регистриран и в Сицилия. През август учителка от град Палермо получи картичка, изпратена й преди 29 години от нейна бивша ученичка..

47-годишната днес Лила Дзамбито изпратила картичка на младата си преподавателка по време на свое пътуване в Швейцария. Едва сега обаче италианските пощи доставили картичката до получателката й.

Лила решила да пише на учителката си Паола Ганчи, след като заминала за Швейцария, където баща й емигрирал. Пътуването във времето на картичката започнало в град Тайген на 31 август 1979.

Или с други думи, за да пристигне в Палермо, тя е пропътувала по 100 метра на ден.

Въпреки че днес е на 56 години, Паола Ганчи си спомня добре за прилежната си бивша ученичка. За да я открие, Паола решила да апелира за помощ чрез местния вестник „Джорнале ди Сичилия".

Няколко дни по-късно тя получила телефонно обаждане от Лила. Оказало се, че днес тя живее само на няколко километра от бившата си учителка, в село до Корлеоне, че е омьжена и че има две деца.


Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини