От х:

Днес в x:

Цапаш Кенана – 5 бона глоба. 20 кг. хероин вкараха жена инвалид в килията. Преглед на печата – 17 септември

Миглена Димитрова, инвалид и майка на две деца, бе оставена в ареста вчера с решение на хасковския окръжен съд, пише на първата си страница "Хасковска Марица". Жената е от Русе, но от няколко години живее в Испания. Тя бе заловена миналия петък на Капитан Андреево с 20 кг. хероин, скрити в колата й. Жената се кълне в децата си, че не е подозирала за дрогата в автомобила си.

70-годишен пали стърнище, пламва гора, извежда в заглавие над главата си изданието. Старецът от ивайловградското село Орешино признал, че драснал клечката на сухи треви в градината си, но не могъл да овладее лумналите пламъци и те унищожили 100 декара гора, допълва вестникът.

Разчистиха Карамутли от животинските трупове, акцентира изданието. Комисия от експерти на РИОСВ, ДВСК и РИОКОЗ видяха с очите си купчината с животински кости, изхвърлени близо до чешмичката, за които писа вестникът вчера. Остатъците от клането са откарани в екарисаж, не може да се каже със сигурност коя кланица е извършила безобразието.

ИАРА търси 20 400 лв. от гръцки бракониери, акцентира на криминалната страница изданието. Пресечен е пореден опит за незаконен износ на бяла пясъчна мида на ГКПП Капитан Петко войвода от трима гърци. Съставени са им актове, но има проблем със събирането на сумите, признава шефът на агенцията по рибарство д-р Милчо Милчев. Гърците пък нямат проблем – при нарушение свалят регистрационните номера на колата, докато не си платиш глобата. Нищо византийско няма в това, но пък е ефективно.

Харманлийските англичани се държат като българи, пише на регионалната страница изданието. В материала се описват някои от заселниците в региона и новопридобитите им навици. Пиенето на бира е основното сред тях.

Семейство кара втори меден месец. Под това заглавие вестникът публикува очерк за някои от новодомците в 15-те къщички за бедни, които общината построи. От прочетеното става ясно, че щастливците са били определени още преди година. Няма спор, че го заслужават, но това все пак би трябвало да стане пред очите на обществото, с чиито пари са изградени новите домове.

51 творби на хасковски художници пътуват за Енгера, пише на 16 страница в броя. Изложбата ще бъде открита на 26 септември.

Цената на гроздето удря дъното, акцентира във водещия си материал на първа страница другият регионален всекидневник "Новинар юг". По 30 стотинки офертирали изкупвачите за кило памид, за мерлото били готови да броят по 40 ст. Кампанията стартира след седмица, но предварителните оферти са изключително ниски, коментират пред вестника стопани от Сусам и Козлец.

МОН реже Хасково от 2 училищни автобуса, пише още изданието на първа страница. Общината е поискала шест 27-местни, а е получила един 27-местен и три 15-местни автобуси.

Общината изпрати буквари на българчетата в Енгера, допълва по просветната тема друга информация в броя. Учебниците са за нуждите на българските деца, живеещи в района на испанския град, допълва изданието. Всъщност, общината изпраща само помощна литература, защото учебниците са безплатни и МОН ги изпраща на всяко школо по заявка. На испанското – също. Общината просто няма откъде да вземе учебници, защото те не се продават.

Килър с доживотна изпъди адвоката си, акцентира на криминалната страница вестникът. Осъденият на доживотен затвор Назми Азис вчера изненадващо се отказал от адвоката си на процеса в пловдивския апелативен съд. Там килърът обжалва присъдата си, наложена от хасковски магистрати.

5000 лева глоба, ако цапаш Кенана, четем още в броя. Предупредителни табели са поставени от няколко дни на различни места в парка. Поставени са и табели, забраняващи достъпа на кучета на детските площадки, допълва изданието.

"Хасково" хвърля кърпата, акцентира на спортната страница "Новинар юг". В касата няма нито лев, може да се стигне до изваждане на отбора от първенството, заявяват от ръководството на тима.

Хасково с трима на делфийските игри, пише издането на забавната 12 страница. За руския град Саратов пътуват фотографът Славян Костов, певицата Яница Петрова и цигуларката Кристина Хинова.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности - в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини