От х:

Днес в x:

Бригада мошеници набързо измами няколко баби

Иван Димитров

Най-малко една баба изгоря и още няколко възрастни се разминаха на косъм от банда измамници от Северна България, гастролирали през последните дни в харманлийско. Те и този път излизат с номера за близък, виновен за катастрофа или друг инцидент, който в момента е арестуван. По телефона на възрастните хора най-напред им се обажда някой с мънкащ глас. Бабата го припознава на някой неин близък, казва му името и пита той ли е. След положителния отговор мнимия пострадал й казва, че е загазил защото е арестуван. Трябват му пари за да бъде освободен. Съобщава една сума, обикновено 3 или 5 хиляди лева, но е доволен и на по малко, всъщност колкото може да събере бабата. После плащат друг човек да ги вземе от нея.
При подобен сценарий в събота от баба Мата от Харманли изгоря с 1 000 лева. Толкова могла да събере от комшиите. По-късно се е обадила в полицията, но от там не могли да й помогнат. В РПУ са получили още три подобни сигнала в началото на седмицата.
От полицията предупреждават, че на тел.: 166 може да се разбере винаги дали има инцидент с пострадали и дали някое лице е задържано.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини