От х:

Днес в x:

Атентат в София

Малко преди полунощ в София е била взривена бомба с малка мощност, недалеч от сградата на Съдебната палата.

Инцидентът стана на кръстовището на улица "Княз Борис" и улица "Алабин". За около 3 часа след това районът бе отцепен и в близост не се допускаха както зяпачи, така и журналисти.

Пострадали са двама мъже. По първоначална информация на очевидци двамата са намерили плик във входа на сграда, който се е взривил след отварянето му.

Малко по-късно стана ясно, че мъжете са тичали по посока на площад „Македония". Според свидетели и двамата били обезобразени. Единият бил с разкъсани дрехи и рани по лицето, а другият бил с откъсната ръка и обезобразен.

Единият от ранените, по-леко пострадалия, е настанен във ВМА. Вторият – по-тежко раненият е настанен в Института „Пирогов". Кръвта на двамата е отбелязала пътя на бягството им по посока на площада.

Двамата мъже, са били контактни, когато ги е открила полицията. Информацията за намерен от пострадалите плик, който избухнал в ръцете им, е подадена след това на следователите от самите тях.

По първоначални данни двамата са намерили плика във вход на сграда, като след отварянето му последвала експлозия. Според някои предположения, именно те са се опитвали да заложат взривно устройство, което е сработило случайно.

Кратките разкази на очевидците насочват към втората и по-вероятна версия – двамата мъже вероятно са опитали да поставят взривно устройство в района и са били пометени от взрива на самоделното устройство.

По-късно Иван Бояджиев, експерт по сигурността към Столична община, който бе на мястото на инцидента обясни, че взривът е от самоделно взривно устройство.

То е избухнало на улица "Борис І" № 85 на първия етаж на жилищна кооперация. На първия етаж от едната страна се намира кантора на нотариус, но има и други помещения.

Няма нанесени големи материални щети на сградата. Няма други пострадали, освен двамата мъже.

Вчера в Харманли беше взривена бомба пред сградата, в която е работил местен полицейски следовател.



Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини