От х:

Днес в x:

11 °C

Залагат взрив на ченге. Зет отупа тъща си, изпила му ракията. Преглед на печата – 3 септември

Залагат взрив на ченге след детектор на лъжата, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата за избухнала вчера в Харманли бомба е разработена на цялата 10 страница в броя. В текста четем, че това е пето поредно посегателство срещу полицая Латю Латев. Униформеният дори бил тестван с детектор на лъжата за връзки с криминалния контингент, но неуспешно. Досега полицията не успя да разнищи нито един от атентатите срещу своя служител. Неофициално се говори, че Латев е свързан с контрабандистите на цигари, пише изданието.

Анулиран договор остави 14 жени без работа, акцентира във водещия материал на първа страница вестникът. Безработните жени изкарали 5-месечен курс за административни секретари, но 5 дни преди края му хасковското бюро по труда прекратило договора с обучаващата фирма от София. Така продължителното обучение по теория и практика на жените, повечето от които са майки с малки деца, отива на вятъра.

Не искат наши монументи в Одрин, е друг акцент от първа. Турското външно министерство е отказало да даде разрешение за поставянето на паметни плочи с имената на наши офицери, паднали пред стените на одринската крепост при превземането й. Идеята на нашите историци бе плочите да се поставят на фасадата на обновения храм "Св. Константин и Елена".
Има логика в отказа на турското правителство. Българските власти също отказаха да поставят паметник на Митхад паша, завоевателя на Търновско, край старопрестолния град.
И правилно. Самата идея за подобни паметни плочи на чужда територия е предизвикателна и провокативна.

Актуализация на адреси започва EVN, пише още в броя. До Нова година клиентите сами ще избират къде да получават сметките си, допълва изданието.

Зет отупа тъща си, изпила му ракията. Това е водещото заглавие на криминалната страница в броя. 37-годишният Д. Т. от Стамболийски приютил родителите на жена си в къщата си, за да се грижат за детето. Те обаче налетели на скоросмъртницата в мазето и смалили запасите до жалките 2 литра. Човекът обяснимо побеснял и налетял на бой. Тъстът също отнесъл няколко тупаника, пише изданието.

Овчаров свали шапка на Лещаков за Ябълково, акцентира още вестникът. Перперикон бледнее пред находките в димитровградското село, признал професорът при откриването на археологическата експозиция в димитровградския музей вчера. На снимката Овчаров наистина е със свалена шапка, държи я в ръка.

Хасковски инвеститори превзеха Пампорово, пише на страницата "Общество". Крупни местни фирми вдигат сгради в курорта, сред тях са "Монолит" на депутата Иван Стаматов, "Билд инвест" на бившия кандидат за кмет на Хасково Антон Иванов, местната охренителна фирма "ММ" и други.

Не обичам поуките, болните живеят по рецепти, казва в интервю пред вестника режисьорът Лео Капон. Той направи в Хасково"Спящата красавица", чиято премиера предстои.

Пети атентат срещу ченге, също над главата си обявява днешният брой на "Новинар юг". Изданието проследява предишните взривове и палежи срещу полицая Латю Латев.

"Биг брадър" във всяко школо, пише още на първата си страница вестникът. Само 3 хасковски училища засега са снабдени с видеокамери, пише обаче в допълнението към заглавието. Останалите кандидатстват пред МОН за 5 млн. лв., допълва изданието.

10% не уважиха втората поправка, акцентира още на първа страница "Новинар юг". 25 от записаните 252 зрелостници не се явиха вчера на втората поправка на матурите.

Вдигат 44 плочи за героите от Одрин в Свиленград, пише още вестникът. Изданието акцентира на положителния момент в спора с турските власти за паметната плоча. Плочата с имената на падналите при превземането на одринската крепост ще се издига в градския парк на Свиленград.

Много първолаци, 17 читанки не стигат в "Климент", четем още в броя. 107 първокласници са записани в школото, недостигащите комплекти ще бъдат осигурени до 15 септември, обещават от училищното ръководство.

Ортопедията с нова операционна зала, пише още изданието. В отеделението тече основен ремонт това лято.

Втори удар: Турция ни спира старите камиони. След въвеждането на такса от 83 евро за българските камиони, комшиите замислят да спрат допускането на своя територия на товарни возила, по-стари от 15 години. Нашите замислят адекватни ответни мерки, допълва вестникът.

До комплекс "XXI век" – многоетажен паркинг, четем още в броя. Общината планира той да се намира на празната площадка западно от сградата.

Водят още един легионер в "Хасково", информира на спортната си страница изданието. Мениджърът на Ермоигбе – Яни Димитров, пристига до двайсетина дни в Хасково, става ясно в текста. Ще вземем най-много още един чужденец, коментира през вестника треньорът Георги Куманов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини