От х:

Днес в x:

Ромка скача на полицаи, 14 от 16 баровци в Хасково крият имоти. Преглед на печата – 2 септември

Ромка скача на полицаи, хапе си тялото, пише над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Тридесетгодишната Лиляна Гемеджиева от Харманли ще лежи 10 дни в ареста за арогантното си държание. Всичко започнало заради шумен купон на ромската компания, а полицаите пристигнали на място по сигнал на съседи.

Майки: Оставиха 52 деца на една учителка, информира във водещия си материал на първа страница вестникът. Родителка се оплакала в редакцията, че само една госпожа приемала 3-годишни деца в забавачката в хасковския квартал "Орфей". От детската градина пък обясняват, че същата сутрин на работа са били две учителки, а децата приемала лелята.

И от Хасково уволняват кабинета, акцентира още на първата си страница изданието. Заповедта за уволнение на правителството, изготвена от ГЕРБ, ще може да се подпише и от местните недоволни от властта на 6 септември. Местата, където може да стане парафирането, ще бъдат уточнени днес, допълва вестникът.

Богаташи крадат вода в Мезек, информира на втора страница "Хасковска Марица". 10 тайни водопроводни връзки към баровски къщи са открили служители на ВиК в свиленградското село. Водните шефове обаче спестяват имената на баровците.

Салмонела разболяла клиентите на закусвалнята, допълва изданието с нова информация темата за двете семейства от Хасково, които бяха приети в инфекциозно отделение миналата седмица. Резултатите от изследванията показват наличие на стафилококус ауреус. Един от служителите в заведението също бил носител на заразата.
Докога ще крием виновниците, пита читателката Мария Стоянова в писмо до редакцията, публикувано под текста за салмонелата. Защо от РИОКОЗ не казват кое е заведението, пита тя.
Много просто. Ако казват кои заведения заразяват клиентите си, никой няма да стъпи в тях. И след известно време ще стане като в нормалните страни – търговските обекти няма да се контролират от назначени чиновници, а от самите клиенти. Като фалират десетина кръчми, останалите ще си опичат акъла. В такъв случай обаче какво ще работят чиновниците? Ето отговора на въпроса на читателката. Просто си пазят хляба. Впрочем – и маслото, защото тая работа едва ли минава без рушвет.

Пребиха младеж в "Али баба", пише на още на криминалната страница в броя. Четирима пияни, млатили 23-годишен в известния харманлийски бар, са задържани и осъдени за дребно хулиганство, допълва изданието.

Училищата в Хасково бият звънеца за оцеляване, пише на страницата "Общество" в броя. В материала се разглежда състоянието на училищната мрежа в общината след закриването на училища и намеците, че ще ги последват и други.

Прокуратурата нищи скандал със сеч, поръчана от мъртвец. Така е озаглавен материал-разследване за далавера с дървесина в Харманли.

Мадами на токчета се гонят пред публика, акцентира на 16 страница изданието. Става дума за спринтирането на димитровградския площад миналата вечер. Атракцията бе част от програмата за празника на града.

14 от 16 баровци крият имоти, съобщава над главата си днешния брой на "Новинар юг". Това показва проверката на данъчните в Хасково. Тя е част от офанзивата на НАП в цялата страна, допълва изданието.

Спортното почна без 7 учители, инфоримира още на първа страница вестникът.Според директора на школото Генчо Генев няма съкратен учител, само преподаватели, които имали само лекторски часове. Това се наложило заради въвеждането на делегирания бюджет.

Турция удари с такса българските тирове, информира още "Новинар юг". От вчера на обяд турските власти искат от нашите шофьори по 83 евро за преминаване през територията на страната. Таксата била съразмерна с исканата от българска страна сума. Каквото повикало, такова се обадило. Кой ни е крив?

Отлагат откриването на булеварда към Болярово, съобщава изданието. Новият белувард "Никола Радев" няма да бъде готов и открит за празниците на Хасково, признал пред изданието кметът Георги Иванов. Една от причините за забавянето била, че трябвало да се положи нов асфалт, защото по предишната процедура било предвидено асфалтиране само на оширенията. Тежките верижни машини, които работили по ремонта на улицата обаче повредили старата настилка и сега трябвало да я покрият с нов асфалт.
Каква изненада! Не е за вярване, че никой не е съобразил нещо толкова елементарно – че при ремонта на целия булевард старата настилка ще бъде повредена!

Високите токчета са акцент на забавната страница и на "Новинар юг". Заглавието е "Димитровград празнува по формулата 3 в 1".

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини