От х:

Днес в x:

По 4 кг. брашно от ЕС

От Шенай Нуриева
Харманли

От 20 август до 29 август в работните дни от 8.00- 13.00 часа ще се раздава по четири килограма брашно. Мястото, от което социално слабите лица ще получат определеното количество е клуб №2 на булевард "България" №86. Тези помощи са по програма "Разпределение на интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица". Право на подпомагане имат само тези, получавали помощ за отопление през 2006- 2007 година.

При получаване на хранителните продукти задължително трябва да се представи лична карта.

Общият брой на хората в община Харманли, които отговарят на посочените по-горе изисквония са 911. Това е вторият транш, първият бе от 16 юни до 18 юли. Тогава общият брой на лицата бе 698, сега са добавени още 211, тъй като били пропуснати. Тези лица ще получат по осем килограма брашно.

Общото количество на брашното е около четири тона. В програмата са ангажирани доброволци от българския червен кръст- Харманли. Те получават от общинската администрация в града и от кметовете на селата в общината голяма подкрепа за своята чисто благотворителна и хуманна дейност.

Очаква се да има и трети транш през месец ноември, а остатъка от брашното ще бъде разпределено към декември в детските специализирани институции.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини