От х:

Днес в x:

Идентифицитаха жертвите на самолетната катастрофа. Испания в национален траур

Открити са двете черни кутии на катастрофиралия в Мадрид самолет, предаде днес АФП. Двете автоматични записващи устройства се изследват, за да се изяснят причините са инцидента.

Само 19 души са оцелелите. Някои от тях все още са в критично състояние. Роднини на жертвите пристигаха на местопроизшествието през цялата нощ, за да идентифицират телата на загиналите, съобщава Би Би Си.

Идентифицирани са телата на 14 от жертвите в Мадрид, предаде днес испанското радио "Онда Серо".

В сградата на изложбения комплекс IFEMA, където са транспортирани телата на загинали работят 60 съдебни лекари, пристигнали в столицата от няколко испански града, включително и от Барселона.

Според експертите разпознаването на загиналите става по-бързо от това преди четири години, когато в същата сграда се извършваше идентифицирането на жертвите от терористичните атаки в испанската столица на 11 март.

До голяма степен това се обяснява с факта, че сега експертите разполагат с точния списък на пътниците и списъка с оцелелите. От 19 ранени души засега не са изяснени имената само на две жени.

Това е най-тежката самолетна катастрофа в Испания за последните 25 години. Броят на загиналите достигна 153 души.

Технически проблем е бил причина за едночасово закъснение на катастрофиралия в Мадрид самолет, предаде Би Би Си. Испански медии съобщиха, че пилотът е докладвал за проблем с уреда, който измерва температура, но тази нередност е била отстранена.

15-годишният самолет е минал технически преглед през януари тази година. По първоначални данни причината за инцидента е пожар, избухнал в един от двигателите на самолета.

Властите в Мадрид и на Канарските острови обявиха тридневен траур в памет на загиналите при самолетната катастрофа в испанската столица вчера, предаде РИА Новости.

Днес на един от централните площади в Мадрид ще се проведе траурен митинг. Властите призоваха гражданите да почетат паметта на загиналите с петминутно мълчание. Още вчера на много обществени места в Мадрид националните флагове бяха спуснати наполовина/Агенция ФОКУС



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини