От х:

Днес в x:

Volkswagen Passat CC вече и на родния пазар

Премиерата на новия модел от бизнес гамата на Volkswagen е вече факт и в България. Представен от Деню Бостанджиев, Бранд мениджър на VW - леки автомобили в "Порше България", автомобилът стъпва уверено на родния пазар с елегантен дизайн, агресивна предна част, аеродинамични линии, изваян преден капак и врати без рамки.

Впечатление за суверенност създават контурите на радиаторната решетка, динамично оформеният като свод капак на двигателя и елегантните фарове. Новият Passat CC пленява не само чрез тези характерни линии, но и посредством изисканите детайли. Например хромираните ламели на радиаторната решетка или аеродинамичните външни огледала. Стъкло и метал се свързват плавно помежду си. Вратите без рамки се сливат със страничната част и допълват перфектно цялостното впечатление.

Перфектен завършек са задните светлини, които поставят силен акцент във впечатляващото представяне на този автомобил. Те свързват съвършено формата на задния капак със страничния силует. Зад спортната външност се крие багажник с впечатляваща вместимост от 532 литра. Атлетичната линия на купето при задния капак не е за сметка на мястото и комфорта – типично за новия Passat CC.

За интериора можете да изберете любимата си комбинация от висококачествени материали и изискани цветове – от десените за седалките, през декоративните елементи, до вътрешната страна на вратите. При това, различните варианти са така адаптирани един към друг, че във всяка възможна комбинация впечатляват със своята хармоничност. Вие ще определите дали да подчертаете повече спортния характер на новия Passat CC, или да отдадете предпочитание на елегантната му харизма. В полза на който и стил да решите, той ще подчертае вашата индивидуалност.

Благодарение на най-модерните технологии и леката си конструкция, новият Passat CC ви предлага оптимална защита. Каросерията поема силата на сблъсъка и по този начин, доколкото е възможно, предотвратява опасните деформации на пътническата кабина. Освен това, предпазните зони на предната страна на автомобила намаляват риска от нараняване на велосипедисти и пешеходци. Към активната концепция за сигурност и безопасност спадат електронната система за контрол на стабилността (ESP), електронната система за контрол на сцеплението (ASR) и електронната блокировка на диференциала (EDS). Всичко това повишава нивото на вашата безопасност и ви осигурява спокойствие по време на пътуване.

Rear Assist
Опционална камера за движение на заден ход – „Rear Assist". Този помощник при паркиране разполага с камера за движение на заден ход, интегрирана в дръжката с лого VW на задния капак на автомобила. Картината можете да видите на дисплея на радиосистемата или на радионавигационната система.

Park Assist
Благодарение на системата за самопаркиране „Park Assist", когато преминавате покрай свободно място за паркиране със скорост до 30 км/ч, ултразвукови сензори съпоставят наличното място с размерите на новия Passat CC. Ако свободното място е достатъчно голямо, асистентът за самопаркиране („Park Assist") поема управлението на автомобила вместо вас.

АСС и Front Assist
Системата за автоматично регулиране на дистанцията (АСС) и системата за контрол на дистанцията пред автомобила („Front Assist") адаптират скоростта на новия Passat CC към тази на движещото се отпред превозно средство. При прекалено скъсяване на дистанцията системата за наблюдение „Front Assist" предупреждава водача.

Lane Assist
Асистентът за задържане в платното за движение („Lane Assist") е уникална помощна система, която регистрира чрез камера маркировката на пътното платно. Ако новият Passat CC напусне лентата, системата ви помага да го задържите „в правия път".

Иновативни автомобилни гуми
Самозаздравителните гуми ви дават невероятно усещане за спокойствие на пътя. Върху вътрешната страна на гумата е нанесен плътен полимерен слой. Тази специална обвивка може да обхваща и задържа проникващи чужди тела с диаметър до 5 мм. По този начин гумата може да издържи до 500 000 км, без да се спука.

Защита за пешеходци
Тази възможност на новия Passat CC е действителен пример за интелигентен дизайн. За зоните на деформация в предната броня се използват само особено податливи материали. Освен това капакът на двигателя е скосен и е увеличено разстоянието между него и двигателя. Всички тези мерки намаляват риска от нараняване за другите участници в движението.

Характерният дизайн на новия Passat CC позволява да се предположи какъв темперамент се крие под капака на автомобила – например новаторските TSI агрегати. Благодарение на предимството на Downsizing (намаляване на обема), двигателите са станали особено компактни. Това означава по-малко тегло, по-малко триене, повече мощност. TSI технологията комбинира директното впръскване на бензина от турбина, задвижвана от отработените газове и/или компресор от коляновия вал. Така изгарянето на гориво е значително по-ефективно, отколкото при обичайните двигатели с хомогенно пълнене, като разхода на гориво е понижен.

Още при базовия модел двигателят 1.8 TSI 118 кВ (160 к.с.) впечатлява с въртящ момент от 250 нМ. И това става при особено нисък разход на гориво от 7,6 литра на 100 км (комбинирано). Най-мощният двигател е бензиновият шестцилиндров агрегат с 220 кВ (300 к.с.). Той разполага с перманентно задвижване на четирите колела 4MOTION, а автоматичната трансмисия с два сухи съединителя DSG дава възможност за особено бързо и лесно сменяне на предавките и същевременно осигурява повече ефективност и комфорт при пътуване.

Дизеловите агрегати, благодарение на технологията Common Rail, обединяват изключително нисък разход на гориво с внушителна мощност. Това доказва работещият без сътресения TDI агрегат със 103 кВ (140 к.с.), както и най-мощният TDI двигател със 125 кВ (170 к.с.). Освен това, при всички модели на новия Passat CC, изхвърляните емисии на вредни вещества са намалени дотолкова, че още днес спазват граничните стойности, залегнали в Стандарт EURO 5, който ще влезе в сила едва от 2009 г.

Източник: auto-press.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини