От х:

Днес в x:

Hyundai i20 ще замени остарелия Getz

Hyundai подготвя за заместник на популярния компактен хечбек Getz новият i20.

Автомобилът вече преминава през интензивни тестове в реални пътни условия, като се очаква да се появи на пазара в началото на идната година.

Стилът на i20 ще бъде близък до този на по-големия i30. Решетката ще бъде идентична, както и формата на фаровете. Размерите на новия i20 ще бъдат по-големи от тези на сегашния Getz, а според източници от фирмата качеството на използваните в интериора материали ще бъде по-добро. Идеята е новият модел на Hyundai да може да бъде конкурент на автомобили като Honda Jazz и Ford Fiesta, при които качеството е подобрено съществено с появата на новите им поколения.

Новият Hyundai i20 ще бъде предлаган с два бензинови двигатели с обем 1.2 и 1.4 литра, които ще имат мощност съответно 80 к.с. (60kW) и 110 к.с. (82kW). Новият хечбек ще има и дизелова версия с турбодвигател тип common-rail с обем 1.5 литра и мощност 110 к.с. (82kW).

Официалното представяне на автомобила ще бъде тази есен на автосалона в Париж.


Първоначално този модел ще се предлага като хечбек с пет врати, а малко по-късно ще се появи и по-спортно изглеждащият хечбек с три врати, вариантът който е на неофициалните снимки.

Източник: automedia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини