От х:

Днес в x:

12 °C

Взрив рани 3-ма, плашат длъжник с бомба в кофа за боклук. Аналитичен преглед на печата – 28 юли

Взрив рани трима в Димитровград, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". Неизправна газова бутилка избухна в жилище на ул. "Патриарх Евтимий" и прати две жени и един мъж в болницата. Според изданието най-тежко е обгоряла 46-годишната Румяна Василева и по непотвърдена информация вчера е била транспортирана до клиниката по изгаряния в Пловдив.

Пращат убиец в лудницата, пише в челния си материал на първа страница вестникът. Арестуваният миналия месец за садистичното убийство на Минка Андреева в Димитровград Христо Лазов вероятно ще бъде настанен в психиатрия за експертиза. Това ще поиска през тази седмица окръжна прокуратура, научил вестникът.

Сметната палата: 2-ма кметове крият декари, акцентира на втора страница изданието. Управниците на Стамболово Гюнер Сербест и на Любимец Янко Кючуков пропуснали да декларират придобити през миналата година ниви пред Сметната палата.
Сигурно има някаква техническа грешка, коментира кметът Гюнер Сербест.
Има. И тя е, че декларациите за несъответствие, които публикува Сметната палата, са подадени през 2007-а и се отнасят за придобитото имущество през 2006-а. За следващата година – миналата, Сербест вероятно е декларирал всичко до тревичка.

Хасковлия зампредседател на камарата на следователите, информира още "Новинар юг". Шефът на окръжната следствена служба Кръстьо Кръстев е избран на отчетно изборно събрание в петък.

Зарибяват яз. "Тракиец" наесен със сом и шаран, пише още изданието.

Куйович и д-р Писков тръгват към наркотрафика с общ легален бизнес. Под това заглавие четем обширен материал по темата за наркобарона Будимир Куйович и неговата банда, които получиха тежки присъди от хасковския окръжен съд в края на миналата седмица. Текстът е любопитен, защото разкрива подробности от дейността на престъпната групировка, които бяха спестени на публиката по време на процеса, защото се гледаше при закрити врати.

По темата "Хасковска Марица" също отделя цяла страница. В обзора на мегаделото е направен опит да се изясни цялостната картина на престъпните сръбски кланове в България. Дали арестът на Куйович и бандата му всъщност не цели разчистване на терена за неговия най-голям конкурент на наркопазара – Драгомир Райкович?
След скандалните разкрития в МВР нормалният български гражданин е в правото си да се съмнява, че всяка операция на ченгетата за разбиването на една банда всъщност цели облагодетелстването на друга банда. Фактът, че в целия процес срещу Куйович не бе изяснен най-същественият въпрос – за връзките му с големите шефове в МВР, говори в подкрепа на тези подозрения. А Куйович си го каза: Познавам цялото ви МВР.
Дали не сме свидетели на ново замазване на очите и поредните мръсни игри?
Очевидно на този въпрос може да отговори единствено служба от ранга на ОЛАФ.

Плашат длъжник с бомба в кофа за боклук, гласи заглавието над главата на "Хасковска Марица". Бойната граната бе открита в контейнер за смет миналия ден в Димитровград. Полицията работи по две версии – сплашване на съсед заради дългове или просто някой е искал да се отърве от арсенала си заради проверките за боеприпаси след взрива в Челопечене.

Въгларово си иска 40-годишен кладенец, акцентира в броя си вестникът. В селото подозират, че водоизточникът до Болярово, изграждан с техния труд преди десетилетия, захранва бирената фабрика, а на въгларовци пускат мътилка от друг кладенец. Нищо чудно да е така. В България лошите новини най-често се оказват верните новини.

Ексшеф на ОбС в Симеоновград осъден на пробация, акцентира на криминалната си
страница "Хасковска Марица". Председателят от предишния мандат Николай Попниколов е осъден, защото добавил в протокола от заседанието на ОбС съгласие за продажба на горски имот. Ексшефът се признал за виновен, осъден е на половин година пробация. Преместил се да живее в Бургас и подал молба за напускане на ОбС.

9 ст. за кило диня, изсипват ги на магистралата, пише вестникът за срива на борсата в Любимец. Въпреки ниската цена нямало интерес от страна на купувачи.

Кой колко прибра от САПАРД в региона? Под това заглавие вестникът описва ситуацията с изгубеното финансиране и как се отразява това на местните фирми. Даден е и списък на фирмите и размера на субсидиите. Към текста има и интервю с Никола Зайчев. Фамилията Зайчеви е получила по САПАРД над 3 млн. лв.

Това бяха оснавните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини