От х:

Днес в x:

Взрив рани 3-ма, плашат длъжник с бомба в кофа за боклук. Аналитичен преглед на печата – 28 юли

Взрив рани трима в Димитровград, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". Неизправна газова бутилка избухна в жилище на ул. "Патриарх Евтимий" и прати две жени и един мъж в болницата. Според изданието най-тежко е обгоряла 46-годишната Румяна Василева и по непотвърдена информация вчера е била транспортирана до клиниката по изгаряния в Пловдив.

Пращат убиец в лудницата, пише в челния си материал на първа страница вестникът. Арестуваният миналия месец за садистичното убийство на Минка Андреева в Димитровград Христо Лазов вероятно ще бъде настанен в психиатрия за експертиза. Това ще поиска през тази седмица окръжна прокуратура, научил вестникът.

Сметната палата: 2-ма кметове крият декари, акцентира на втора страница изданието. Управниците на Стамболово Гюнер Сербест и на Любимец Янко Кючуков пропуснали да декларират придобити през миналата година ниви пред Сметната палата.
Сигурно има някаква техническа грешка, коментира кметът Гюнер Сербест.
Има. И тя е, че декларациите за несъответствие, които публикува Сметната палата, са подадени през 2007-а и се отнасят за придобитото имущество през 2006-а. За следващата година – миналата, Сербест вероятно е декларирал всичко до тревичка.

Хасковлия зампредседател на камарата на следователите, информира още "Новинар юг". Шефът на окръжната следствена служба Кръстьо Кръстев е избран на отчетно изборно събрание в петък.

Зарибяват яз. "Тракиец" наесен със сом и шаран, пише още изданието.

Куйович и д-р Писков тръгват към наркотрафика с общ легален бизнес. Под това заглавие четем обширен материал по темата за наркобарона Будимир Куйович и неговата банда, които получиха тежки присъди от хасковския окръжен съд в края на миналата седмица. Текстът е любопитен, защото разкрива подробности от дейността на престъпната групировка, които бяха спестени на публиката по време на процеса, защото се гледаше при закрити врати.

По темата "Хасковска Марица" също отделя цяла страница. В обзора на мегаделото е направен опит да се изясни цялостната картина на престъпните сръбски кланове в България. Дали арестът на Куйович и бандата му всъщност не цели разчистване на терена за неговия най-голям конкурент на наркопазара – Драгомир Райкович?
След скандалните разкрития в МВР нормалният български гражданин е в правото си да се съмнява, че всяка операция на ченгетата за разбиването на една банда всъщност цели облагодетелстването на друга банда. Фактът, че в целия процес срещу Куйович не бе изяснен най-същественият въпрос – за връзките му с големите шефове в МВР, говори в подкрепа на тези подозрения. А Куйович си го каза: Познавам цялото ви МВР.
Дали не сме свидетели на ново замазване на очите и поредните мръсни игри?
Очевидно на този въпрос може да отговори единствено служба от ранга на ОЛАФ.

Плашат длъжник с бомба в кофа за боклук, гласи заглавието над главата на "Хасковска Марица". Бойната граната бе открита в контейнер за смет миналия ден в Димитровград. Полицията работи по две версии – сплашване на съсед заради дългове или просто някой е искал да се отърве от арсенала си заради проверките за боеприпаси след взрива в Челопечене.

Въгларово си иска 40-годишен кладенец, акцентира в броя си вестникът. В селото подозират, че водоизточникът до Болярово, изграждан с техния труд преди десетилетия, захранва бирената фабрика, а на въгларовци пускат мътилка от друг кладенец. Нищо чудно да е така. В България лошите новини най-често се оказват верните новини.

Ексшеф на ОбС в Симеоновград осъден на пробация, акцентира на криминалната си
страница "Хасковска Марица". Председателят от предишния мандат Николай Попниколов е осъден, защото добавил в протокола от заседанието на ОбС съгласие за продажба на горски имот. Ексшефът се признал за виновен, осъден е на половин година пробация. Преместил се да живее в Бургас и подал молба за напускане на ОбС.

9 ст. за кило диня, изсипват ги на магистралата, пише вестникът за срива на борсата в Любимец. Въпреки ниската цена нямало интерес от страна на купувачи.

Кой колко прибра от САПАРД в региона? Под това заглавие вестникът описва ситуацията с изгубеното финансиране и как се отразява това на местните фирми. Даден е и списък на фирмите и размера на субсидиите. Към текста има и интервю с Никола Зайчев. Фамилията Зайчеви е получила по САПАРД над 3 млн. лв.

Това бяха оснавните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини