От х:

Днес в x:

Година от освобождаването на медиците ни от Либия

Днес се навършва една година от освобождаването на българските медици от Либия и завръщането им у дома. Те прекараха близо осем години в либийските затвори като бяха осъдени на смърт три пъти заради умишленото заразяване с вируса на СПИН на повече от 400 деца от Бенгази. В средата на юли миналата година Висшият съдебен съвет на Джамахирията замени смъртните им присъди с доживотни.


Точно в 9.45 – това е часът, в който преди година стъпиха на българска земя – част от медиците ни ще застанат пред Министерския съвет в очакване да бъдат приети от премиера Сергей Станишев.


„Не е нормално премиерът на България да не се е срещнал с тях нито веднъж през изминалата една година", коментира пред Дарик Росен Марков, който е координатор на Фондацията „6 май". Преди два дни от „Дондуков" 2 предложиха на седмината да бъдат приети от началника на кабинета на премиера Филип Боков, но те отказаха тази среща. За мълчаливия си протест пред МС медиците са получили разрешение от кмета на София Бойко Борисов.


След това те ще се отправят към църквата „Св. София", където ще запалят свещ по повод годишнината от завръщането си у дома.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини