От х:

Днес в x:

15 °C

17 расови коня препускаха през юлската жега край средновековната ,,Констанция”

От Иван Димитров
Симеоновград

Стотици любители на конния спорт се бяха събрали през горещия летен ден в събота на пистата до средновековната крепост ,,Констанция" край Симеоновград, където се състоя състезание с двуколки, теглени от рисиста порода коне. На него участваха 17 животни, най-добрите в България, според организаторите. Те бяха докарани със специални ремаркета от Пловдив, Стара Загора, Куртово конаре и Харманли. На това място, където през средновековието са се разхождали владетели, в юлския следобед, след стотици години отново се чу тропот от най-добрите състезаващи се коне.
Съдиите, които журираха - Георги Генчев, Орхан Гьоров и Росен Данков, бяха от Асоциацията за развъждане на рисиста порода коне. По време на гонките бяха заели стратегическо място върху каросерията на камион, за да имат поглед над цялото трасе и следяха да няма пропуски и не спазване на правилата. Конете трябваше да бягат само в тръст, като се допущаха да направят най-много 15 галопни маха. На 16-тия се декласират.
Състезателните коне бяха разделени в две категории - до 3 години и над тях. Младите бягаха в тръст на 1600 метра, а по-големите на 2000 метра. Общо бяха разпределени на 4 гари, а във всяка една имаше от 4 до 6 коня.
На първата гара победител стана кобилата Италиано бамбино, на собственика Николай Милков, който бе и запрешчик.
На втората гара първи стана Ураган, собственост на Иван Миндев, със запрешчик Стефан Илиев.
На третата гара първото място спечели Утопис, собственост на Николай Митков. Второто място зае Антика на Росен Паскалев и третото място - Ундоан, собственост на Нуридин Хасан, със запрещчик Жендан Сабри.
На четвъртата гара първи стана Джъмбо Де Литон, собственост на Теньо Узунов, воден от Нанко Найденов. Второто място бе спечелено от Кликоут - собственост та Илчо Илчев, запрешчик Атанас Янков. А третото място зае Минк Сунсет на Светлозар Георгиев, воден от Христин Христов.
Първите награди бяха по 250 лева, вторите по 150, а третите по 80 лв., връчвани от Янчо Илчев.
Състезанието се организира от Асоциацията за развъждане на рисиста порода коне и ,,Авто Илчев". Те осигуриха и наградния фонд на надпреварата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
26 окт 2020
Последни новини