От х:

Днес в x:

19 °C

17 расови коня препускаха през юлската жега край средновековната ,,Констанция”

От Иван Димитров
Симеоновград

Стотици любители на конния спорт се бяха събрали през горещия летен ден в събота на пистата до средновековната крепост ,,Констанция" край Симеоновград, където се състоя състезание с двуколки, теглени от рисиста порода коне. На него участваха 17 животни, най-добрите в България, според организаторите. Те бяха докарани със специални ремаркета от Пловдив, Стара Загора, Куртово конаре и Харманли. На това място, където през средновековието са се разхождали владетели, в юлския следобед, след стотици години отново се чу тропот от най-добрите състезаващи се коне.
Съдиите, които журираха - Георги Генчев, Орхан Гьоров и Росен Данков, бяха от Асоциацията за развъждане на рисиста порода коне. По време на гонките бяха заели стратегическо място върху каросерията на камион, за да имат поглед над цялото трасе и следяха да няма пропуски и не спазване на правилата. Конете трябваше да бягат само в тръст, като се допущаха да направят най-много 15 галопни маха. На 16-тия се декласират.
Състезателните коне бяха разделени в две категории - до 3 години и над тях. Младите бягаха в тръст на 1600 метра, а по-големите на 2000 метра. Общо бяха разпределени на 4 гари, а във всяка една имаше от 4 до 6 коня.
На първата гара победител стана кобилата Италиано бамбино, на собственика Николай Милков, който бе и запрешчик.
На втората гара първи стана Ураган, собственост на Иван Миндев, със запрешчик Стефан Илиев.
На третата гара първото място спечели Утопис, собственост на Николай Митков. Второто място зае Антика на Росен Паскалев и третото място - Ундоан, собственост на Нуридин Хасан, със запрещчик Жендан Сабри.
На четвъртата гара първи стана Джъмбо Де Литон, собственост на Теньо Узунов, воден от Нанко Найденов. Второто място бе спечелено от Кликоут - собственост та Илчо Илчев, запрешчик Атанас Янков. А третото място зае Минк Сунсет на Светлозар Георгиев, воден от Христин Христов.
Първите награди бяха по 250 лева, вторите по 150, а третите по 80 лв., връчвани от Янчо Илчев.
Състезанието се организира от Асоциацията за развъждане на рисиста порода коне и ,,Авто Илчев". Те осигуриха и наградния фонд на надпреварата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини