От х:

Днес в x:

Министър Николай Василев инспектира Капитан Андреево

Утре по обед министърът на държавната администрация Николай Василев пристига на Капитан Андреево, за да инспектира работата на системата за плащане чрез "единен фиш". Тя стартира преди две седмици, а от 15 май вече действа на всички работни места от граничния контрол.

Локалната информационна система за обработка чрез „единен фиш" рязко подобрява качеството и времето на обслужване на преминаващите през граничните пунктове, ограничава плащанията в брой и съответно възможностите за корупционни практики.

„Единен фиш" се въвежда на всички сухопътни ГКПП на България, които са явяват външна за Европейския съюз граница. Пилотно тя стартира на ГКПП Лесово през юли 2006 г. Резултатите от работата със системата там показват, че това е сериозна антикорупционна мярка и спомага за повишаването на държавните вземания на граничните пунктове. Съпоставката на резултатите от събираемостта на държавните взимания за 5-месечни периоди преди и след въвеждането на системата показва значителен ръст на приходите от 63.84%.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини