От х:

Днес в x:

Мъри: Рязаха ми пръст по пръст

Бившият треньор на "сините" Станимир Стоилов призна, че най-голямата грешка, която са допуснали за четири години работа в Левски той и Наско Сираков е била последната лятна селекция. "Провалихме се със селекцията. По време на лятната подготовка бяхме спокойни и уверени, че ще можем да повторим предишните си успехи. Червената лампичка светна след двубоя за Суперкупата на България. После дойдоха контузиите на Топузаков, Боримиров и Томашич и двубоите с Тампере. След това загубихме доста мачове, натискът се усили, собственикът негодуваше и започнаха продажбите. Беше тежко да ми се реже пръст по пръст, докато остана съвсем без пръсти", каза Стоилов на едночасовата си пресконференция днес.
"Напускането на Станислав Ангелов бе най-сериозният удар. Той беше играчът, на който най-много разчитах и на който можех да обясня какво искам с най-малко думи. След напускането му все едно изгубих четири човека", допълни Мъри.

Той сподели за пореден път разочарованието си от това, че не е получил реален кредит на доверие в клуба, след като си подаде оставката в края на есенния полусезон. "Президентът обяви План 2009, не аз или Наско Сираков. Той искаше отборът да се подмлади и това стана. Резултатите не подобаваха на Левски, но стилът бе добър. Тогава казах на Батков, че при десет точки разлика не можем да станем шампиони и той се съгласи. Целта, която си поставихме, беше да влезем тази есен в групите на УЕФА", коментира Стоилов.

Що се отнася до уволнението, Мъри заяви, че не вярва на твърденията, че част от играчите са повлияли върху решението на Тодор Батков. "В Левски няма футболисти, които да ме предадат. Обажавах всички и се разбирахме перфектно. Извън работата даже имахме приятелски взаимоотношения. С Боримиров даже сме били съотборници преди 18 години. Аз лично не вярвам на тиражираните версии, но в България всеки може да си говори каквото си поиска. Ако има някой, който е бил против мен, да излезе и да го каже. А ако един президент слуша играчите, клубът трябва да бъде поставен под съмнение", каза той.

Специалистът разкри и плановете си за бъдещето. "по понятни причини единственият отбор, в който не бих работил, е ЦСКА. Във всеки друг клуб бих работил и бих дал всичко от себе си, за да постигна успех. Засега нямам никакви конкретни предложения, но ще изчаквам, защото може да получа оферти от чужбина".

Стоилов допълни, че не съжалява за пропуснатия шанс да поеме националния отбор. "Имах предложение да работя едновременно в Левски и в националния отбор. Ако бях приел, щях да заблуждавам, че работя и на двете места и да стана малко по-богат. Сега искрено желая успех на Пламен Марков, защото групата и програмата е тежка".

Източник: sportni.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини