От х:

Днес в x:

Cadillac мотоциклет с хибриден двигател

Автомобилното изложение в Лос Анджелис е на половин година пред нас, но вече постепенно започва да се появява информация за това, което евентуално можем да видим като атракции там. Наскоро в интервю шефът на Cadillac Джим Тейлър разкри плановете на компанията да представи нов концептуален мотоциклет, оборудван с хибридна система, ползваща двигател с вътрешно горене на етанол.

Сам голям ентусиаст в областта на мотоциклетите, Тейлър наскоро даде нареждане за чопър с логото на Cadillac, който да бъде произведен от Great American Chopper в Клоусън, Мичиган. За новата хибридна система пък отговаря V21 Consulting от Ню Йорк, като е създаден, за да покаже силата на GM в областта на науката и технологиите.

Това няма да бъде първият път в близките години, в който някой от Голямата тройка от Детройт да представи страхотен прототип на две колела по време на голямо автомобилно събитие. През 2003 година по време на автомобилното изложение в Детройт Chrysler представи концептуален мотоциклет с мощност от 500 к.с. Наречен Dodge Tomahawk (на снимката), уникалният мотор бе задвижван от 8.3-литров V10 двигател от Viper. От него бяха произведени 10 бройки, който разбира се, бяха продадени за отрицателно време.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини