От х:

Днес в x:

С Дзукеро приключи поредният концерт в "Мюзик айдъл"

"Каква вечер! Дестинис чайлд ряпа да ядат!", не спряха с похвалите арбитрите
Седмият голям концерт в "Мюзик айдъл", посветен на рока, започна с изпълнение на We Will Rock You на Queen и приключи с Дзукеро. Участниците изпълниха три от известните му песни пред самия него.

Преди това те изпълниха индивидуално седем малко или повече емблематични за този стил парчета.

Първа на сцената излезе Деница, която изпя Mercedes Benz на Джанис Джоплин. Песента, известна със социално ангажирания си текст, традиционно се изпълнява акапелно и е записана от Джанис броени дни преди смъртта й.

Втори бе Денислав, който на своите 17 години трябваше да се справи с една от най-великите рокпесни - (I Cant Get No) Satisfaction на Rolling Stones.

Журито като че ли бе най-критично именно към неговото изпълнение, отбелязвайки, че отстъпва по харизматичност на Мик Джагър.

Беше много сладък, коментираха Люси Дяковска, Вили Казасян и Есил Дюран, според която поведението на тийнейджъра е създало у нея усещане, че се намира на детско утро.

Без коментар остана скандалът с репортерка, в който Денислав се намеси в края на миналата седмица.

Хитът Were Not Gonna Take It на Twisted sister даде възможност на Ясен да покаже, че работи все повече върху сценичното поведение. Журито оцени позитивно изявата му: "Представи се блестящо! Метъл до дупка! Който може, си го може! Това беше твоята песен!".

Шанел, която миналата седмица изпадна във възторг от решението на Дони да й възложи I Love Rock n Roll, също се представи в позитивна светлина според комисията. Емблематичната за жанра песен е композиция на The Arrows от 1975 г., но най-популярната версия е на Джоан Джет.

Ана също имаше за цел да се доближи не до оригинала, а до по-късна интерпретация. In My Life, в оригинал дело на Beatles, има много по-късни версии, но в случая задачата бе базирана върху лиричното изпълнение на Бет Мидлър от филма For the Boys.

Мнението на журито отново не бе еднозначно - те оцениха най-вече чувството, вложено в изпълнението на Ана и нейната директност на сцената.

Следващата песен изправи журито на крака. Баладата Close My Eyes Forever, която рокпевицата Лита Форд записва с Ози Озбърн, бе изпята солово от Нора.

Есил Дюран оцени изпълнението й като "емоционално" и "въздействащо", а менторът Буги Барабата даде оценка 90 по шестобалната система.

Минути по-късно блусарят се разчувства до сълзи и от последния участник Тома, който изпя Crying in the Rain на Witesnake. Още по-красноречив беше жестът на Фънки, който коленичи и удари чело в пода.

От хитовете на Дзукеро първи прозвуча съвместната му песен с Пол Йънг Senza una donna от 1990 г. Тя даде възможност на Денислав да се реваншира, а Вили Казасян видя бъдеще в дуета му с Ясен.

Il Volo от 1995 г. беше представен от Тома и Ана, а точката сложиха Шанел, Деница и Нора с Baila Morena.

"Какво шоу! Дестинис чайлд ряпа да ядат!", не спряха с похвалите арбитрите. "Най-накрая дойде една вечер, в която всички изпълнители бяха страхотни", обобщи нагласите на журито Есил Дюран.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини