От х:

Днес в x:

В царството на мравките

Мравка-квариумът е разработен през 2003 година от NASA. Идеята им била да вземат колония от мравки в космоса, за да могат да изучават поведението им в безтегловност. Защо - просто е трябвало да изучават нещо, докато обикалят в околоземна орбита. Приличащата на гел среда, която те са изобретили, сега спомага за поддържане живота на мравките на земята. Или по-точно на бюрото ви.

Комплектът съдържа всичко, от което се нуждаете, за да си създадете собствена армия от мравки. Състои се от прозрачен контейнер от високоякостен акрил, напълнен със силно хранителен нетоксичен гел, който е всичко, от което мравките се нуждаят като храна и вода. Също и приспособление за събиране на мравки, инструкции и книжка с безброй интересни факти.
Всичко, което трябва да направите, е да излезете навън и да хванете 15-ина мравки, за да заселите колонията. Сложете ги в контейнера, поставете капачето и гледайте... За няколко дена те ще изровят удивителна структура от тунели, ясно видима през прозрачните стени. Поддръжката е минимална - просто трябва да отваряте капачето за момент веднъж в месеца за да проветрите вътрешността.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини