От х:

Днес в x:

Нова марка видеокарти идва на нашия пазар

Още един производител на графични карти стъпва на българския пазар, стана ясно днес. Продуктите на тайванската компания Sparkle ще се разпространяват у нас от дистрибутора АСБИС България.


Тайванският производител предлага две линии видеокарти. Масовите решения от нисък ценови клас са известни с марката Sparkle, докато картите от висок клас, насочени за ентусиастите, носят името Calibre, обясни Данаил Вълков, представител на Nvidia за България.
От началото на своята дейност като производител на видеокарти Sparkle е сертифициран партньор на Nvidia, като използва нейните графични чипове. Компанията разполага със собствени производствени мощности, а приходите й за последната година възлизат на $150 милиона.
Досега никой в България не е предлагал продуктите на Sparkle, което е и една от причините АСБИС да са заеме с дистрибуцията им, обясни Таня Янева, търговски директор в компанията. Като преимущество на новия доставчик тя посочи много ниския процент на дефектирали продукти, което се дължи на строгия качествен контрол, съблюдаван в собствените заводи на Sparkle.


Тайванският производител не е от най-големите играчи на пазара за видеокарти, но това е и плюс, тъй като компании от неговия мащаб работят по-гъвкаво с партньорите, коментира Данаил Вълков.


Sparkle за първи път ще прави бизнес в страна от Балканите. Партньорството с АСБИС обаче касае само пазара в България, каквато е и политиката на ИТ дистрибутора във всички други държави, обясни маркетинг мениджърът Лозан Темелков.
АСБИС вече разполага с продукти от линията Sparkle, като скоро ще внесе и графични карти от високия клас Calibre, обещаха от компанията.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини