От х:

Днес в x:

Отново война на стандартите за HD видео

Четирите стандарта в надпреварата са WirelessHD, AirHook, WHDI и UWB. Всички тези формати предлагат необходимата скорост за предаване на видео с висока резолюция и качествен звук, коментира TechNews.bg.

Зад WirelessHD, с работна честота 60 GHz, стои SiBeam. Форматът AirHook използва същата честота и се лансира от компанията Radiospire, която го е разработила специално за целите на HD видеото.

Популярният вече UWB използва честота между 3,1 и 10,6 GHz. Форматът има подкрепа от множество компании.

Четвъртият кандидат, WHDI, предложен от Amimon, работи на 5 GHz и вече е готов за комерсиално използване. По-късно тази година се очакват съвместими с него продукти от компанията Belkin.

Някои производители включват в плановете си и популярния безжичен стандарт Wi-Fi като вариант за предаване на HD видеосигнал. Индустрията обаче е по- скептично настроена за възможностите дори и на най-напредналите Wi-Fi технологии да гарантират необходимата скорост.

Войната на стандартите предстои да достигне връхна точка към края на годината, прогнозират анализатори. Тогава ще се появят повече потребителски устройства, които ще имат функция за безжично предаване на видео с висока резолюция.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини