От х:

Днес в x:

Няма да изключват от Интернет за обмен на файлове

Европейските политици не се съгласиха с предложението да се ограничава достъпът до Интернет за потребителите на файлообменни мрежи, съобщава HiComm.bg.

Идеята за подобно отлъчване се появи с цел ограничаване на пиратската дейност в интернет, нарушаването на авторските права и лишаването на разпространителите на аудио и видео продукция, както и авторите на софтуер от част от печалбата им.

Инициаторите на този подход смятат, че заплахата от спиране на достъпа до глобалната мрежа ще охлади особено активните клиентина файлообменни портали и програми.

Членовете на Европейския парламент от своя страна обявиха, че тези мерки влизат в противоречие с гражданските свободи и правата на човека.
Това решение на Европарламента обаче се разминава с правителствените планове за ограничаване на пиратството в интернет, отбелязва Би Би Си.

Радикалното предложение е включено в доклад, който бе представен за разглеждане в Европарламента. След като бе обсъден, в документа бе внесена поправка, която отклонява заплахата от "мрежова изолация"на Интернет-потребители.

Решението на евродепутатите няма задължителен характери остава възможност на страните членки на ЕС самостоятелно до определя политиката си в тази област.

Особено решително към нарушителите на авторските права са настроени във Франция.
През ноември 2007 година там бяха обявени планове интернет-доставчиците да бъдат задължени да следят за незаконна дейност в мрежата.
Информацията за онези, които активно теглят и качват музика и филми трябва да бъде предавана на компетентните държавни органи.

Аналогични планове имаше и британското правителство, но телекомуникационните компании отказаха да изпълняват ролята на надзорници.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини