От х:

Днес в x:

Уругвайците счупиха рекорда за най-голямо барбекю

Уругвайците влязоха в "Книгата на рекордите" на "Гинес" с най-голямото барбекю - опекоха вчера наведнъж 12 т говеждо, съобщиха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.


В поставянето на рекорда участваха 1252 готвачи, които показаха умения да пекат месо на специалните метални решетки, наричани в Уругвай "пария". За сглобяването на скарата, дълга километър и половина, бе необходима и помощта на армията, а шестте тона въглища бяха запалени от пожарникари.

Да видят уникалното барбекю и да станат свидетели на рекорда бяха дошли около 20 хил. души.

Те викаха от радост, когато представителят на "Книгата на "Гинес" потвърди, че уругвайците са счупили досегашния рекорд за най-голяма скара, който се държеше от мексиканците. През 2006 г. те опекоха 8 т. месо на скари с дължина 1290 м.

Гигантското барбекю бе организирано от уругвайския Национален институт на месото, който контролира износа на говеждо за чужбина. Миналата година износът на говеждо е донесъл на малката южноамериканска държава с население от 3,2 млн. души 817 млн. долара.

"Много съм горд, че съм уругваец. Имаме най-хубавото говеждо и сега имаме най-голямото барбекю", каза един от готвачите.

От печеното можеше да опита всеки от присъстващите - срещу сумата от 60 песо (около 3 долара). На кулинарната фиеста бяха поканени и 4 хил. ученици, на които бе разказано за важната роля на животновъдството за икономиката на страната им.


Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини