От х:

Днес в x:

Вратар закопа Хетафе срещу Байерн

С невероятен късмет Байерн се класира за полуфиналите на турнира за купата на УЕФА. Баварците направиха 3:3 срещу Хетафе след продължения и продължават след 1:1 в първия двубой. Те обаче трябва да благодарят на вратаря на испанците Пато Абондансиери, който закопа тима си.

Домакините бяха толкова притеснени в началото, че още в първата минута защитник изчисти пред голлинията. Малко след това националът Рубен де ла Ред събори откъсващия се сам срещу вратаря Мирослав Клозе и получи директен червен картон.

Положението бе спорно, тъй като той не бе последен в отбраната, но реферът реши да го изгони. От последвалия фаул Франк Рибери удари гредата, а при добавката Лука Тони вкара, но голът бе отменен правилно, заради игра с ръка на италианеца.

Въпреки че останаха още в 5-ата минута с човек по-малко обаче, домакините не се предадоха и продължиха да се борят. Баварците пък сякаш не очакваха подобен отпор и бяха наказани.

В 44-ата минута Козмин Контра, който ги съсече и на "Алианц Арена" преди седмица, пое топката в своята половина, успя да елиминира двама играчи на съперника и с мощен удар под гредата направи безпомощен Оливер Кан. Попадението хвърли в екстаз феновете на "Колисеум Алфонсо Перес".

След почивката Байерн натисна, като още един техен гол бе отменен, този път за нарушение на Тони. Хетафе за защитаваше и рядко атакуваше, но в 68-ата минута пропусна отлична възможност, след като Браулио излезе сам срещу Кан, смени посоката и го беше преодолял, когато се подхлъзна и не можа да стреля.

В крайна сметка обаче късметът се усмихна на баварците. В 89-ата минута отбраната на Хетафе не успя да се справи с Тони, топката бе отклонена към Рибери, който от въздуха изравни и прати мача в продължения.

Още в първата минута на добавеното време обаче, Хави Каскеро отбеляза невероятен гол с удар от границата на наказателното поле, а в 93-ата Браулио се реваншира за пропуска си и след като Лусио се подхлъзна и не можа да изчисти, простреля Кан за 3:1.

Байерн естествено не се отказа и в 115-ата минута Лука Тони намали след грешка на вратаря Пато Абондансиери, който изпусна левашки една центрирана топка без да бъде притесняван от никой.

Това направи последните 5 минути изключително драматични, защото при нов гол баварците щяха да се класират. И те стигнаха до него. В 120-ата минута Лука Тони вкара с глава и прати тима си на полуфиналите, където германците ще играят със Зенит.


Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини