От х:

Днес в x:

Жена роди на къра

24-годишна жена роди четвъртото си дете на полето край селото пред очите на 20 свои роднини в сряда привечер. Бебето е в добро здраве, както и майката.
Родилката е от свиленградските села и заедно с близките й работят като дървосекачи в Хасковско. От няколко месеца живеят на палатки край Горно Големанци.
В сряда при мен дотичаха развълнуваните роднини, за да ми кажат, че една от жените е започнала да ражда на полето, обясни вчера тамошният кмет Якуб Хаджиосман. От личния си телефон той се обадил на Бърза помощ. Добре, че беше кметът да ни чака на площада и да ни покаже мястото, иначе нямаше да можем да открием жената в гората, благодарят му лекарите. Още в линейката многодетната майка е съобщила, че момченцето ще носи името Илия.
По-късно майката и бебето бяха приети в хасковското акушеро-гинекологично отделение. 24-годишната пациентка няма лични документи, не си спомня ЕГН-то, както и трите си имена, добавиха вчера гинеколозите. За да впишат данните на бебето, те трябва да подадат молба в ГРАОН.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини