От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 20 март


"Закриват Средното в Баните", това заглавие е водещо в днешния брой на "Новинар Юг". С тайно писмо от министерството до образователния инспекторат е спуснато нареждането за затварянето на оздравителния техникум.

"Три трупа до Харманли", е стряскащото чело също от първа страница. Трима земеделски производители от града загинаха, след като вчера мерцедесът им се заби челно в турски ТИР на пътя между Харманли и Симеоновград.

"Дядо пали нива, гори с 500 лв.", това заглавие, придружено със снимка, е също от публикуваните на челната страница. 82-годишният Апостол Ангелов Иванов от село Крепост вчера драсна клечката на сухите треви на нивата си.

Продължаваме с негативните дописки в днешния новинарски брой: "Блок 42 в квартал "Орфей" от 20 години точи държавата". От 2005 година инкасаторите на "В и К" са лишени от достъп до жилищната сграда и не засичат водомерите.

"КНСБ иска закон за стачките", пише още "Новинар". Организацията работи по проект с испанската конфедерация на труда за трудовоправна помощ за нашите емигранти там, цитира вестникът експерта на синдиката Чавдар Христов.

"Свиленград с бюджет от 13,3 милиона лева", четем още в новия брой. С 12 гласа "за" и 3 "против" тамошният Общински съвет прие вчера бюджета за 2008 година. Против бяха само представителите на СДС и Атака.

"Слабият долар свали плазмите", съобщава от първата си страница "Хасковска Марица". С 10-12 на сто са паднали цените на черната техника, произведена в Китай.

Заглавията в "Марица" също не розови днес: "Роми насилват момиче от дом", е челото на втора страница. Гаврата станала под мост на Марица край Симеоновград.

"Масова сеч в центъра на Харманли", пише още "Марица". Над 50 големи дървета отрязаха в центъра на града вчера, по време на акцията е имало усилено полицейско присъствие.

"Проект бори отпадането от училище", е друго от заглавията с адрес Димитровград. Проектът "Пилотен модел за превенция и намаляване на отпадането от училище на общинско ниво" стартира вчера и ще продължи общо 22 месеца.

"Бутнаха бензиностанция в центъра на Свиленград", четем още в днешния брой. Разрушаването й се налага заради предстояща реконструкция на търговския обект.

"Ловът тази година по-добър", "Каруци препускат до детска градина", "Дискутират делегираните бюджети" – всичко това - в новия брой на Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини