От х:

Днес в x:

Пуснаха и ”Ферари” менте

Италианците са свикнали да си купуват фалшиви чанти Гучи (Gucci) или часовници Ролекс (Rolex), за да изглеждат стилно.

Неотдавна обаче полицията разкри нови "творчески" постижения, след като разби картел за продажби на фалшиви коли "Ферари" (Ferrari) срещу доста по-ниска цена от реалната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Полицията обвини 15 души, че са произвеждали кървавочервените спортни коли и са ги продавали на запалени почитатели на автомобили с по-скромни доходи, като повечето са знаели, че купуват фалшификат на класическия автомобил. Работниците по каросерията, които полицията определи като "много способни", са изработвали най-вече фалшиви части и са използвали малко оригинални компоненти. Те за взимали и части от други автомобили като шасита, покриви, капаци, багажници и врати.

Частите на каросерията са били видоизменени и фалшивите автомобилите приличат на класическите модели на "Ферари" като 328 Джи ти би (328 Gtb), който бе спрян от производство в края на 80-те години. Някои от колите са били продадени за близо 20 000 евро, което е приблизително една десета от цената на оригиналните версии. Полицията е конфискувала 21 коли, 14 от които вече са били продадени, а 7 - в процес на производство в гаражи в Сицилия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини