От х:

Днес в x:

Нови хоризонти за Ford Европа с Kuga

Изцяло новият Ford Kuga е първият модел на Ford-Европа във висококонкурентния сегмент на кросоувърите и е обещаващ не само на пътя, но и извън него.

"Раждането" на Kuga бе предизвестено с концептуалния iosis X, показан за първи път на автоизложението в Париж през 2006 г.
Джон Флеминг, президент и изпълнителен директор на Ford-Европа, потвърди, че компанията ще разработи производствен модел, вдъхновен от iosis X, до две години от дебюта на концепта.

На автосалона във Франкфурт през 2007 г. Ford доказа, че това обещание скоро ще бъде реалност, показвайки предпроизводствения Kuga.
Акцентирайки на неговото значение като нов продукт за Ford-Европа, стана ясно, че моделът ще бъде част от портфолиото на компанията през първата половина на 2008 г.

„С новия Ford Kuga спазихме обещанието си, дадено в Париж през 2006 г., и представихме автомобил с големи възможности, експресивна външност и харизматичност - каза Джон Флеминг.
- Твърдо вярвам, че Kuga ще се хареса на лоялните ни клиенти, търсещи нещо различно, както и че ще повтори успеха на S-MAX, привличайки и много нови почитатели към Ford.

„Кинетичният" дизайн, динамиката на пътя и високото качество са само някои от характеристиките, които Kuga ще донесе със себе си в бързонарастващия сегмент на кросоувърите."

Новият Ford Kuga е базиран на доказалите се Ford Focus и Ford C-MAX.

Той ще бъде задвижван от 2,0-литров Duratorq TDCi, 136 к.с., 100kW дизелов двигател, комбиниран с шестстепенна ръчна трансмисия.
Тя е съвместима и с FWD, и с интелигентната АWD системи, като въртящият момент, динамиката и ускорението на агрегата при различно натоварване на автомобила са до тънкост настроени за новия Ford Kuga.

Този двигател предоставя висок въртящ момент - 320 Nm при 2000 об/мин и 340 Nm при временно форсиране. FWD- и АWD- системите се характеризират и с икономичност - съответно 6,3 и 6,4 литра гориво за изминати 100 км при смесен режим. Резултатът на АWD от 169 г/км CO2 емисии е водещ в сегмента.

Новият Kuga ще се произвежда заедно с Focus три, пет врати и комби и новият C-MAX в завода на Ford в Саарлуис, Германия.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини