От х:

Днес в x:

Живи цигари отказват Хасково от пушенето

    Живи цигари отказват днес Хасково от тютюнопушенето. В опаковката на папиросите бяха влезли възпитаници на Младежкия център. Проявата е на Превантивно-информационния център по наркотични вещества, съвместно с РЗИ. На площада се проведоха и демонстрационни тестове за вредата от цигарите.   

    Джудистът от Спортното училище в Хасково Стефан Айвазов взе първо място в голямата възрастова група за плакат в конкурса “Да пушим или да не пушим?“. Всички плакати бяха показани днес пред публиката.

    Освен 11-класникът от Спортното, който получи поздрав на площада от директора на училището Силвия Тенчева, в трета възрастова група има още едно първо място и то е за Чудомира Тодорова от 9-ти клас на ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“. С втора награда е рисунката от съвместната работа на Радосвета Минкова и Елена Ганина от 9 клас също на езиковата гимназия.

    Във втора възрастова група наградените от конкурса са: Трето място за Кольо Ангелов от 7-ми клас на СОУ“В. Левски“ с.Ябълково,Втората награда е за Теодора Мазгалова от 8 кл. на СОУ „В. Левски“- Хасково и отличникът в тази възрастова група Димана Несторова от 5-клас на ОУ “Св.Климент Охридски“.

    На площада десетки минувачи тестваха нагледно показателите си вследствие на тютюнопушенето. Имаше и игра за митовете и истините за употребата на цигари.

    На днешния 31-ви май по инициатива на Световната здравна организация по целия свят се отбелязва Деня без тютюнопушене. По данни на СЗО глобалната епидемия от тютюн годишно води до смъртта на около 6 млн. души, от които 600 хил.непушачи също заплащат с живота си след излагане на вторичен тютюнев дим.

    Стряскащата статистика показва, че ако не се вземат превантивни мерки до 2030 година тютюневата епидемия ще засегне над осем млн.души, за които изходът ще е фатален.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини