От х:

Днес в x:

Секретарят на президента: Унижихме хората с поправките в Изборния кодекс

Вчера в парламента се показаха едни малки партии, които в тази критична ситуация решиха, че ако сега не си покажат магарията, не знам кога ще си я покажат.

Съжалявам че парламента че не използва възможността да коригира онази част от Изборния кодекс, която дискриминира хората в чужбина на основание на това къде се намират. Това каза Румяна Коларова, секретар на президента Росен Плевнелиев.

"С поправките ние унижаваме хората, ще ги поправим, но защо да не унижим и президента. За какво го унижават, за това че спазва Конституцията", попита риторично Коларова пред bTV и добави "като се видя, че има изборни нарушения в Бобов дол, това какво означава, че трябва да забраним изборите там?"

Коларова припомни, че никъде демокрацията не е ограничавала проблеми с изборите с ограничаване на избирателните права, а напротив - с разширяването им.

Според нея това поведение на Патриотичния фронт не би трябвало да вдъхва доверие на никого: "Това е извиване на ръце, но утре може да е нож в гърба, това не е коректен коалиционен партньор. Това е което искрено ме притеснява, това демократична договореност ли е?"

В коментар за задължителното гласуване Коларова заяви, че това би било разбираемо ако гражданите бяха поискали задължително гласуване, но сега е отхвърлена възможността хората да бъдат питани.

Румяна Коларова обобщи, че се надява хората да са достатъчно мъдри и далеч от емоциите, за да оценят това, което става. Според нея целта на Патриотичния фронт е на позиция "колкото се може по-малко хора да гласуват и да се създаде твърдото ядро, защото там радикални и малки партии имат повече шанс да гласуват за тях. Това е кабинет на малцинството и той няма да се промени."

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини