От х:

Днес в x:

Читалище "Кирил Маджаров" получи плакет от президента за 150 годишния си юбилей

    С голям концерт завършиха честванията на първото читалище в Родопите „Кирил Маджаров” в кв. Устово, което отбеляза 150 години от създаването си. Самодейните състави и ансамбъл „Родопа” представиха богата програма и заслужено обраха овациите на многобройната публика.

    След края на концерта кметът Николай Мелемов, под чийто патронаж се проведоха честванията, връчи на председателя на читалището доц.Христо Гиневски отличие от президента Росен Плевнелиев. Първото читалище в Родопите получи плакет „Св.Св.Кирил и Методий” от държавния глава. Мелемов оповести и решение на Общинския съвет в Смолян, с което културната институция се награждава с парична награда от 2 500 лв. Със „Значка на Смолян” бяха наградени изявените читалищни дейци Димитър Капушев, Мария Маринова и Христо Кенански.

    „ Най-искрено ви поздравявам с честването на 150 години от създаването на читалище „Кирил Маджаров- 1866” в кв.Устово, което е създадено само 10 години след първото българско читалище. Това е гордост не само за Устово, Смолян и Родопите, а и за цяла България”, каза в поздравлението си към читалищните дейци Мелемов и изрази увереност в доброто бъдеще на читалището.

    Председателят на Съюза на народните читалища /СНЧ/ Николай Дойнов също връчи награда на читалището, а доц.Гиневски беше удостоен със званието „Заслужил читалищен деятел” за принос към развитието на народното читалищно дело.

    Доц. Гиневски, който е повече от 20 години председател на културната институция, връчи на Мелемов Плакет – 150 години читалище „Кирил Маджаров”. Отличието получиха и неговите заместници инж.Мариана Цекова и Венера Аръчкова. Бяха наградени и изявени читалищни дейци. Поздравления и подаръци по повод събитието поднесоха депутатите д-р Даниела Дариткова, Петър Кадиев, областният управител Недялко Славов и др.

    Празничната програма продължи със заря и хора на площада в Устово, а за празничният коктейл се бяха погрижили възпитаниците на Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство.  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини