От х:

Днес в x:

За пръв път състезание по информатика и визуални изкуства за ученици от Смолян и областта

Регионално състезание за ученици по ИТ, информатика и визуални изкуства ще се проведе за първи път в град Смолян, благодарение на Виваком Регионален грант, НЧ Бъдеще сега, АТА и с любезното съдействие на Община Смолян.

Организаторите канят всички ученици от 8 до 12 клас от региона да се запишат за участие в състезанието, което ще се проведе от 3- до 5 юни 2016г. В Смолян.
Организаторите призовават младите хора да бъдат активни и да се запишат за участие в конкурса.
За участие записването става тук:
https://docs.google.com/forms/d/1zFkjcmP4_W7ZpQhiBHnTrOtIpnM4pSebwUwhcY3ndyU/viewform

Целта на конкурса е да се покаже как чрез компютърно базираните технологии (ИТ) се реализират проекти от творчески характер свързани с туризма.
Състезанието ще бъде в две основни направления - разработка на уеб сайт 
и програмиране.
В първата категория може да се представят разработки, включващи онлайн презентации, графичен дизайн, фотографии и видео стрииминг, създадени на основните компютърни езици: html5 css3 javascript.

В категория „програмиране“ може да се работи по проекти включващи основните компютърни езици: asp.net, java, php
След приключването на определеното време за работа, всеки от екипите публично ще представи проектите си, а тричленното жури ще определи победителите.

Ще бъдат наградени първите места във всяка от категориите, като ще има и няколко поощрителни награди. Подробности за събитието: тук: https://web.facebook.com/events/1554599801506860/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини