От х:

Днес в x:

„Св. Климент Охридски" учи децата да обичат, пазят и ценят природата

    По случай Денят на Земята, Г-жа Силвия Барутчиева и ученици от 5 клас – Кристиан Александров и Радослава Веселинова представиха 2 презентации на тема „ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“. Спонсор на събитието бе фирма Хюхютах, която раздаде минерална вода на всички ученици!

    Месец април е обявен за месец на Земята и училището започна кампания за озеленяване. Спечелихме 100 дървета от кампанията „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА“

    Г-жа Петя Белева и г-жа Силвия Барутчиева спечелиха нов проект за училището: „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ". Благодарение на проекта, с доброволния труд и участие, както на възрастните, така и на децата, училището ще придобие още по-привлекателен вид. Предстои изграждане на нови цветни лехи, скален кът, алея на здравето със спортни уреди и класна стая на открито.

    Ученици от 7 клас представиха училището с изложба на предмети от рециклирани материали на ученическа конференция за добри екологични практики ”Земята – наш дом”, организирана от Община Кърджали, ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” и ОДК. Симона Косова и Симона Къркеланова представиха презентацията на училището "ЗЕЛЕНА РЕВОЛЮЦИЯ В ГРАДА!“.

    През 2015 година бе изградена квартална БИО-ГРАДИНКА, за която продължаваме да полагаме грижим ! Посадихме 13 ели, 2 липи и 25 аризонски кипариса в предния двор на училището, които децата поливат всеки ден. Участвахме в празника „Лесовъд за един ден“ по случай Седмицата на гората. 

    Много ученици се включиха в конкурса „НАЙ-ЗЕЛЕНА СТАЯ“ като донесоха цветя за класните си стаи. 5 а клас с възпитателката си г-жа Стоянка Илчева сами засадиха и се грижат за цветята в своята стая. Нашите ученици участваха и в Празникът на Земята, организиран от Община Кърджали, който включваше велопоход, майсторско управление на велосипед, представяне на екологични постери, празник на цветята и концерт.

    НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА, НЕКА БЪДЕМ И ЧАСТ ОТ РЕШЕНИЕТО!

    Вярваме, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и целия свят! Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови дървета, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини