От х:

Днес в x:

Светкавично разследване срещу трима младежи от Смолян за наркотици, единият вече осъждан

Районна прокуратура-Смолян наблюдава две бързи производства и едно незабавно производство за държане на марихуана срещу младежи от Смолян, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

 Бързи производства са образувани на 23 април срещу И.Т. на 18 г. и срещу 19 годишния Д.Б. Младежите са от Смолян и са привлечени като обвиняеми за държане на марихуана. В единия от случаите се проверява версията за евентуално съхраняване на наркотиците с цел тяхното разпространение. В случай, че се съберат доказателства за това, делото ще бъде изпратено по компетентност до Окръжна прокуратура-Смолян. 

На 24 април 2016 г.  е образувано незабавно производство срещу 20 годишния И.Д., от областния град. При личен обиск и последвало претърсване  в дома на  И.Д. са били иззети 8 грама марихуана. Младежът е задържан за 24 часа по Закона за МВР, а днес предстои И.Д. да бъде привлечен като обвиняем по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс и с постановление на наблюдаващия прокурор да му бъде наложен арест за срок от 72 часа. Срещу него се води и друго наказателно производство за държане на наркотици. Същият е осъждан през 2015 г. на условно наказание лишаване от свобода за кражба и настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок.

“Работата по подобен род дела – за държане на наркотици, ще бъде приоритетна за Районна прокуратура-Смолян и се надявам, че тези три случая ще са началото на поредица разкрити подобни престъпления”, коментира Георги Кърпаров, районен прокурор на Смолян.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини